Краят на една ера настъпи! Най-добрият български футболист за 21-и

...
Краят на една ера настъпи! Най-добрият български футболист за 21-и
Коментари Харесай

Бербатов прекратява футболната си кариера

Краят на една епоха настъпи! Най-добрият български футболист за 21-и век - Димитър Бербатов, публично разгласи края на своята футболна кариера.

Нападателят направи признанието пред "Дарик ", а дългогодишния му футболен път бе повече от изтъкнат и важен. Бербатов е младеж на Пирин Благоевград, след което минава в редиците на ЦСКА.

Официалният завършек на кариерата на Митко Бербатов е на 19-и септември, когато през 2010-а година българинът вкара хеттрик на огромния зложелател на Манчестър Юнайтед - Ливърпул, в мач за шампионата, в който "червените дяволи " победиха мърсисайдци с 3:2 на "Олд Трафорд ".

Оттам Бербо осъществя трансфер в Байер Леверкузен, с цел да играе в британските Тотнъм Хотспър, Манчестър Юнайтед и Фулъм. След това Бербатов мина в Монако, с цел да приключи феноменалната си спортна активност в ПАОК и Керала Бластърс.

В цялата си футболна кариера нападателят има 213 гола в 504 мача за всичките си тимове, а през сезон 11/12 стана голмайстор на Висшата лига в Англия, разделяйки първото място с Карлос Тевес.

Българинът игра един край в Шампионска лига с Байер Леверкузен и още един с Манчестър Юнайтед, в които неговият отбор не излезе краен победител. Последва нов край на "червените дяволи " - против Барселона, само че Алекс Фъргюсън не сложи българина, неизвестно за какво, в групата за дуела против каталунците, които в последна сметка подвигнаха трофея на "Уембли ".

За националния тим на България Берба има 48 попадения в 78 срещи, което го прави най-резултатният състезател, носел в миналото националната фланелка.

„ На тази велика за мен, в чисто самостоятелен проект, взех решение да спра с професионалната си футболна кариера”. Пак оставам във футбола, само че нещо в мен умря. Гледаш мач, някогашните си тимове, в случай че е онлайн е още по-лошо, тъй като си чертаеш разновидности за игра. Ако си извършил огромна част от упоритостите и задачите си, когато пристигна моментът да спреш, ти няма да съжаляваш толкоз много”, разяснява Бербо в студиото.

Прочетете повече на: gong.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР