Край на миризмата от барут и останки от фойерверки из

...
Край на миризмата от барут и останки от фойерверки из
Коментари Харесай

Край на масовите фойерверки за празници и тържества в София

Край на миризмата от барут и остатъци от фойерверки из цяла София след всеобщи празненства, съпроводени с безкрайни гърмежи от пиратки, бомбички и фойерверки, като Новогодишните. Председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев показа през днешния ден промени, които засягат потреблението на пиротехнически средства на територията на Столична община, предава БГНЕС. 

" Целта е да създадем порядък, който е нужен в актуалното общество ", съобщи той на брифинг в общината и посочи, че има голям брой сигнали и недоволства от живущи в разнообразни квартали за неконтролируеми гърмежи в междублоковите пространства когато и да е на денонощието.

" Няма да се не разрешават или анулират новогодишните празненства. Въвеждаме нов ред за потреблението на пиротехнически произведения. Няма да се не разрешават артикули от най-безопасната категория – вид бенгалски огън, да вземем за пример. Занапред ще се забрани да се извършват фойерверки в междублоковите пространства. Няма да може да се гърми близо до лечебни заведения, обществени домове и детски градини. Контролни органи по наредбата ще бъдат Министерство на вътрешните работи. След съставяне на държавното управление ще желая среща с новия вътрешен министър. Столичен инспекторат също ще има ангажимент за управление на " гърмежите ", заяви Георгиев.

Глобите, които ще се постановат за нарушавания, са от 500 до 2000 лева за физически лица и от 3000 до 10 000 лева за компании.

Районните администрации ще би трябвало на уеб страниците си авансово да афишират къде и по кое време ще има " гърмежи ", заяви още Георгиев.

Предстои измененията в Наредбата за потреблението на пиротехнически средства на територията на Столична община да бъдат показани на публично разискване. До приемане ще се стигне евентуално през януари 2022 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР