Край на горенето на автомобилни гуми, с което се замърсява

...
Край на горенето на автомобилни гуми, с което се замърсява
Коментари Харесай

Край на горенето на гуми, започва преработването им в Кючук...

Край на горенето на автомобилни гуми, с което се замърсява въздуха, както и депонирането им на противозаконни сметища. Проблемът с един от най-сериозните боклуци е на път да бъде решен по екологичен метод, научи " Марица ".

В екоинспекцията в Пловдив е входирано капиталово желание от компания " Еко Енерджи 50 " ООД, което планува построяването на апаратура за преработване на отпадъчни автомобилни гуми посредством новаторска безотпадна пиролизна технология за приемането на екологично чисто пиролизно масло, въглерод, газ и стоманена тел. Те още веднъж ще се влагат в приемането на нови екологични артикули в кръгова стопанска система, каквито са условията на Европа.

За реализирането на капиталовото желание компанията ще закупи апаратура от един от водачите в софтуерното съоръжение. С това ще се обезпечи безотпадна технология, най-високо равнище на филтриране на газове, нулево замърсяване с излъчвания, като инсталацията ще има най-модерния модул за филтриране, употребен и работещ до момента само във Англия. Вторият ще бъде конфигуриран в Пловдив на бъдещата апаратура, излиза наяве от документите.

За първи път в България на инсталацията ще бъде инсталиран газов анализатор, който ще предава 24 часа онлайн информация към РИОСВ-Пловдив, с цел да се наблюдават индикаторите на инсталацията.

Очаква се екоинспекцията да се произнесе възможно ли е капиталовото желание.

Още за инвестицията и къде ще се намира инсталацията четете в утрешния брой на " Марица ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР