Кръводарителите играят жизненоважна роля в здравеопазването на едно общество.Често срещано

...
Кръводарителите играят жизненоважна роля в здравеопазването на едно общество.Често срещано
Коментари Харесай

ВМА с кампания „Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!”

Кръводарителите играят жизненоважна роля в опазването на здравето на едно общество.

Често срещано е разбирането, че главната нужда от кръвопреливане е при хора, потърпевши в произшествия или други произшествия.

Освен тези пациенти, има и още доста, които се нуждаят от кръв и кръвни артикули поради онкологични болести, болести на кръвта, пациенти, подложени на разнообразни интервенции – ортопедични, сърдечно-съдови и други, оповестяват от ВМА.

Всяко кръводаряване евентуално може да избави до три живота. Всеки един от нас може да бъде воин – дарявайки кръв, оказваме помощ на различен да живее.

По-щастливи – хората нормално подаряват, тъй като се усещат добре да оказват помощ на другите, а алтруизмът и доброволчеството са свързани и с позитивни резултати за здравето. Даряването на кръв е и метод за изложение на принадлежност към дадена общественост.

Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е една от задачите на ВМА – още със основаването на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА преди 30 години, като годишно се провеждат десетки акции под надпис „ Бъди един от нас: Дари кръв – избави живот! ”.

Всеки, който желае да поддържа акцията, може да го направи всеки ден - от 8.00 до 16.00 часа, в Кръвния център на ВМА.
 
Повече информация за акцията може да се получи на тел.: 02/ 922 55 06.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР