Кравата Пенка стана многодетна майка. След като първата й рожба

...
Кравата Пенка стана многодетна майка. След като първата й рожба
Коментари Харесай

Добра новина от Кюстендилско: Пенка, най-прочутата крава у нас, стана многодетна майка 


Кравата Пенка стана многодетна майка. След като първата й рожба - телето Джон, се появи на бял свят, тя роди още две теленца.Това описа за " България Днес " Иван Харалампиев от кюстендилското село Мазарачево, собственик на най-прочутата българска крава.

Пенка закупи международна известност през 2018 година, когато се оказа " туристка " на територията на Сърбия. Седмица откакто изгубил едно от животните си, Иван получил позвъняване от сръбската полиция, че Пенка е открита в Босилеград. Фермерът се опитал да я прибере вкъщи, само че управляващите поискали кравата да бъде умъртвена, защото е била на територията на страна отвън Европейския съюз и може да придвижва заболявания.

По това време Пенка е бременна с телето Джон. Историята й разчувства света и след огромна акция, в която взе участие даже английският музикант от " Бийтълс " Пол Маккартни, животното бе помилвано.

" Пенка си живее живота и е почетен член на фермата ми в кюстендилското село Мазарачево. Вече е многодетна майка. След като роди телето Джон, което кръстихме на евродепутата Джон Флак, ни подари с още две теленца ", описа пред вестника Харалампиев.

В животинското царство на Харалампиев и брачната половинка му с изключение на крави живеят още коне, овце, към 40 гъски и над 80 кокошки.

На въпрос дали има заплаха Пенка да стане на пържоли, животновъдът реагира остро и отсече:

" Никога няма да заколим Пенка. Гордея се с животното си! Тя промени европейски и български закони, които даже министрите не съумяха. Ще си живее при мен по царски и ще си се гледаме ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР