Кравата Пенка скоро ще се върне в стадото си, а

...
Кравата Пенка скоро ще се върне в стадото си, а
Коментари Харесай

Кравата Пенка се връща в стадото си, експерт от ЕП ще я посети

Кравата Пенка скоро ще се върне в стадото си, а по-късно се чака тя да бъде посетена и от посетител от Европейския парламент, заяви bTV. 

Преди седмица от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) оповестиха, че няма да умъртвяват животното, което прекара 15 дни в Сърбия и след това беше върнато у нас. Пенка я грозеше евтаназия, тъй като е избягала в страна отвън Европейски Съюз.

Кравата стана международно известна. Съдбата ѝ се следеше от редица авторитетни западни и съветски медии. Дори сър Пол Маккартни от именитите " Бийтълс " излезе с апел в отбрана на животното.

Стопанинът на Пенка Иван Харалмпиев споделя, че е получил картичка от госпожа Валтрауд Графенбергер от Мюнхен, която му написа за добичето и му изпраща 50 евро:

" Господин Харалампиев, уповавам се, че сте получили Вашата Пенка назад. Тези закони не са човешки. Бих желала да Ви преведа една дребна сума от 50 евро за направените от Вас разноски. Поздрави и всичко хубаво! "

От 25 май кравата Пенка се намира в спонтанен обор в кюстендилското село Копиловци. 

Скоро добичето ще може да се върне в стадото си, само че преди този момент от БАБХ ще преценяват дали стопанинът й е обезпечил всички улеснения.

След това пък Пенка ще бъде посетена от специалист от Европейския парламент, който ще се запознае на място със ориста на кравата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР