Кръв и бой белязаха мача от II кръг за Купата

...
Кръв и бой белязаха мача от II кръг за Купата
Коментари Харесай

Кръв и бой на „Лайпциг“ – „Байерн“

Кръв и пердах белязаха мача от II кръг за Купата на Германия. Дербито сред втория и първия от предишния сезон сред „ Лайпциг “ и „ Байерн “ бе извоювано от баварците след дузпи (1:1 в постоянното време).
Най-скандалната обстановка бе в 36-ата минута. Грубо нарушаване на Артуро Видал против Емил Форсберг на границата на наказателното поле накара реферът Феликс Цвайер да покаже дузпа за „ Лайпциг “. След консултация със страничния арбитър обаче той промени решението си на директен свободен удар. Грешка! Телевизионното повтаряне сподели, че има дузпа, само че тя важеше единствено за публиката. Реалната системата за видео надзор на противоречивите обстановки рефери влиза в действие чак от четвъртфиналите.
В края на първото полувреме спортният шеф на „ Лайпциг “ Ралф Рангник полетя към тунела от ложата си на 15-ия ред. С телефон в ръка той опита да покаже видеоклип на Цвайер, само че бе заловен за гушата от Матс Хумелс, бранител на „ Байерн “. „ Няма право да прави сходни неща – отбрани се националът. – Ако това се случва, футболът ще почине. “
Явно виновен от смяната на решението, Цвайер даде нова дузпа за „ Лайпциг “, която към този момент не съществуваше. Форсберг вкара, а след това Тиаго Алкантара от гостите изравни с глава. При дузпите единствен пропусна националът Тимо Вернер и „ Байерн “ продължи да мечтае за нов требъл при Юп Хайнкес. Треньорът на баварците имаше своя драма. През първото полувреме от нерви му потече кръв от носа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР