Кратко, но трогателно до сълзи писмо до Дядо Коледа е

...
Кратко, но трогателно до сълзи писмо до Дядо Коледа е
Коментари Харесай

12-годишният Митко от Пловдив написа кратко, но трогателно до сълзи писмо до Дядо Коледа

Кратко, само че прочувствено до сълзи писмо до Дядо Коледа е написал 12–годишният Митко от Пловдив. То е едно от над 500-те, които децата до момента са пуснали в Централна поща до белобрадия дъртак. Едни са съставили дълги описи с инструкции за подаръците - за всеки от семейството, освен за най-малките. Други поръчват единствено за себе си.

Митко обаче има една-единствена молба - да се събере фамилията му.

“Дядо Коледа, не знам дали ме помниш. Дано тази година доста съм слушал. Имам единствено едно предпочитание – на празника да бъдем цялото семейство ", упорства момчето.

“Вероятно някой от околните или родителите на детето работят в чужбина и са разграничени. Такива писма са доста трогателни. Понякога е мъчно човек да не се разчувства от детските стремежи ", разяснява пред “ " Диана Ранчева, началник на дирекция “Маркетинг " в Търговско дружество “Български пощи " - Пловдив.

От 2000 година до момента тя е нещо като медиатор сред положителния дъртак и децата, които му пращат писма. Всеки ден те се натрупат и Ранчева чака до Рождество да набъбнат до 1200-1300.

Служителки в пощата подсигуряват на дребните, че всяко от тях, което е надписало плика си на български език и е сложило марка от 65 стотинки, ще получи персонален отговор от положителния дъртак.

Тези, които са адресирани за чужбина, ще бъдат препратени до Лапландия. А най-красиво украсеното писмо ще бъде наградено.

Едно от най-трогателните писма, които е запомнила Ранчева, е от момиченце, което споделя, че последните две години са най-лошите в живота му поради ковида и рестриктивните мерки.

“Дядо Коледа има екип от помощници и пораснали джуджета в Пловдив. Нали знаете, че той е магьосник и може всичко. А ние сме сериозна институция и с кореспонденцията смешка не трябва ", смее се Ранчева. И добавя, че това е един от най-приятните ѝ служебни задължения за годината.

Фантазията на децата е богата и желанията им са разнородни, споделят от пощите. Екип на Спайдърмен, изобретателен комплект на Пес патрул, кошара за дребното новородено братче със светещи топчета, робот, светеща дъска за изобразяване, кукли с маски, динозаври, екип на нинджа, лекарски комплекти, говорещо коте, Спондж Боп и играчки с всевъзможни анимационни герои са измежду желанията на хлапетата. Понякога желаят от стареца домакински любим – куче, коте, хамстер и даже малко пони.

Има малчугани с доста скромни стремежи, както и други, които пращат дълъг лист – за у дома, за баба, за майка, за баща и всички членове на фамилията, смее се Ранчева.

Друг ослепителен спомен през годините е оставило писмото на незрящо дете, изпратено на брайлова писменост. “То си беше поръчало четки за изобразяване от опашка на катерица. "

Стори ни се много екзотично и нереално това предпочитание, само че се оказа, че фактически има такива специфични четки. Свързахме се с учебното заведение за слепи, с цел да ни преведат писмото. Там се сетиха кое е детето, уведомихме родителите и те осигуриха тези четки ", споделя Диана Ранчева.

“Понякога се ангажираме повече, в сравнение с изискват служебните ни отговорности, само че го вършим единствено и единствено да сбъднем детските фантазии и стремежи ", добавя тя. От пощата припомнят, че няма ограничавания за това по какъв начин ще наподобяват детските писма. Дали ще са ръкописни, или съпроводени от ръчно направени изненади, остава персонално решение на малчуганите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР