Красивото стайно растение Аспидастра е известно още като цветето на

...
Красивото стайно растение Аспидастра е известно още като цветето на
Коментари Харесай

Поверия за аспидистрата - цветето на семейното щастие

Красивото стайно растение Аспидастра е известно още като цветето на фамилното благополучие. С нейните потребни свойства внася успокоение в неуместните сенчести кътчета на дома, украсява северните прозорци. Растението, стабилно на сянка, се усеща ужасно без слънчева светлина, от време на време се задоволява с изкуствено осветяване.

Наличието на Аспидистра в къщата е доста потребно от практическа позиция. Листата му всмуква тютюневия пушек и кухненските миризми, които постоянно участват в дома. Тъй като растението се полива с огромно количество вода, като се изпарява, то овлажнява въздуха. Домашната Аспидистра, сходно на прахосмукачка, събира прахуляк, унищожава нездравословните бактерии и всмуква шума.

Поверия и суеверия за аспидастрата

Аспидистра се свързва с национални поличби и суеверия. Смята се, че цветето, получено като подарък, ще закали характера и ще ускори силата на волята, както и ще помогне за превъзмогване на унинието и изцеление на депресията. Саксията с Аспидистра в къщата дава на притежателя мощ и устойчивост.

Това е тревисто растение, което има неповторимата дарба да оцелява във всевъзможни условия, британците го назовават чугуненото растение. Тук има различен подтекст. Растението е образец за несломим войник. В екзотеричните тълкования силата на Аспидистра въздейства върху трезвата преценка на личните благоприятни условия, освобождава от подозрения и хвърляния и вдъхва убеденост.

От позиция на енергийното здраве е рисково да има застойни зони в помещението, където нормално се натрупва негативна сила. Аспидистра избира такива места. Огромните ѝ листа разрушават негатива, трансформирайки го в позитивен. Енергията на Аспидистра въздейства на трезвата оценка, оказва помощ за вземането на верни съзнателни решения, носи убеденост.

Според специалистите по фън шуй слагането на зелено цвете покрай основния вход на къщата може да помогне за събиране и задържане на позитивна сила и да сътвори преграда против негативността.

Растението с висока приемливост към занемаряване и неподходящи условия, аспидистрата най-добре дава отговор на това изложение.

 Цветето на фамилното благополучие

Лечебни свойства на аспидастра

Източната медицина необятно употребява листата на Аспидастра като средство за укрепване на рани. Аборигените също от дълго време употребяват всички елементи на растението за медицински цели.

Аспидистра има диуретичен, муколитичен и противовъзпалителен резултат. Лечебни субстанции съдържат всички елементи на растението. Отварите им се употребяват при гърчове, стомашно-чревни болести, диария, мускулни болки и камъни в отделителната система. В допълнение, биологично дейното съединяване, съдържащо се в растението, е надарено с противогъбичен резултат против Saccharomyces cerevisiae, Mucor mucedo и Candida albicans.

Твърди се, че листата са в положение да спрат кървенето и да дезинфекцират рана. Също листата, наложени върху кожата, ще понижат отока или синините. Зъболекарите поучават да се заздравят венците посредством дъвчене на пресни листа. Също ги употребяват за попречване на пародонтит.

Билковият чай заради своята фармакологична интензивност е много известен лек на Изток. Използва се за лекуване на болки в гърба и долната част на гърба, афтозни язви, хиперхолестеролемия и отмалялост.

На отварата от листа на Аспидистра се приписва способността да отстранява камъни от бъбреците, както и да провокира приключване на урина от тялото. Препоръчва се да се употребява за прекъсване на крампи, диария и мускулни болки.

Внимание! Растението Аспидистра е токсично, съдържа субстанции, които могат да доведат до разновидности, тъй че можете да употребявате медикаменти за лекуване единствено под наблюдението на доктор.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР