Красиви платна, попътен вятър и висока доза адреналин съпътстваха старта

...
Красиви платна, попътен вятър и висока доза адреналин съпътстваха старта
Коментари Харесай

Започна ветроходната регата Кор Кароли

Красиви платна, попътен вятър и висока доза адреналин съпътстваха старта на регатата „ Кор Кароли ". Състезанието стартира през днешния ден във водите на Варненския залив. Общо 37 яхти от България и Украйна до неделя ще се борят за медалите в обособените класове.

Регата „ Кор Кароли " започва със зрелищни гонки вид „ Банан " във Варненския залив.

Още в първия ден екипажите се радваха на попътен вятър. Доброто време даде опция на ветроходците да покажат цялостния си капацитет от умения във водата.

Хенрих Кокончев, основен арбитър на регатата: Ще бъде доста красиво, тъй като яхтите имат красиви платна, изключително когато са на попътен вятър.
През тазгодишното 19-о издание уредниците са сложили на всяка лодка система за следене.
капитан Тома Томов, уредник на регатата: По този метод обезпечаваме сигурността и сигурността на яхтите. Ще можем да следим позициите на всяка лодка и при възможна обстановка, незабавно можем да се отзовем.
В четирите дни на надпреварата ветроходците ще изминат морските благи от Варна до Балчик, след което поемат на юг, с цел да финишират в Бургас. Това е и регатата с най-дългия маршрут в България.

Георги Паунов, интернационален арбитър по ветроходство: Защото лодките изминават огромна част от нашето Черноморско крайбрежие.
Част от екипажите са млади ветроходци, които скоро са разкрили този спорт за себе си. Това ще им разреши да натрупат опит в действителна конюнктура във водата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР