Красиви коледни изделия са сътворили със сръчните си ръчички децата

...
Красиви коледни изделия са сътворили със сръчните си ръчички децата
Коментари Харесай

Откриха благотворителния базар в Асеновград

Красиви коледни произведения са сътворили със сръчните си ръчички децата с увреждания от Дневния център в Асеновград. С помощта на своите преподаватели и другари творбите са факт. По традиция, Коледната работилница се организира в Етнографската къща в града, след което творенията се подреждат в изложба-базар в Историческия музей. В самодейността се включиха деца от ДГ „ Дружба ” – Асеновград, а специфичен посетител беше художникът Ламбриана Форева. Всички дружно са създали коледни картички, венци, играчки за елха и други



Благотворителният Коледен базар беше публично открит през днешния ден от зам.-кмета по филантропични действия в община Асеновград инж. Петър Петров. Изделията са изложени във фоайето на Историческия музей в града. Коледният базар е под надпис „ От децата с обич “, а цените са алегорични. Всеки може да се включи, като си закупи празнични предмети. Базарът ще остане в музея до привършване на продуктите или до края на декември.



Събраните средства ще бъдат дарени за потребностите на Детския дневен център (ДЦДУ). С парите от предходни такива базари беше подкрепено основаването на така наречен „ сензорна стая “. В нея децата имат опция да развиват в допълнение своите умения, креативност и гении. Посредством музика и светлина в разнообразни цветове се влияе върху сетивата и усещанията на децата с увреждания, релаксирайки съзнанието.







Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР