Красиви жени, евтин алкохол и денонощен купон: българското Черноморие се

...
Красиви жени, евтин алкохол и денонощен купон: българското Черноморие се
Коментари Харесай

Билд: Яките Златни пясъци! Най-красивите жени на Европа разкриват своите тайни

 Красиви дами, на ниска цена алкохол и денонощен ваучър: българското Черноморие се прочу като дестинация за преференциална празненство отмора. Ето какво пишат няколко задгранични издания, представени в преглед по тематиката от " Дойче веле ".

Плажно празненство

Парти отмора в България - с наближаването на летния сезон тази тематика все по-често притегля вниманието на задграничните медии. " Яките Златни пясъци " - под това заглавие булевардният немски вестник " Билд " разгласява на уеб страницата си поредност от видеорепортажи за " якия ваучър ", който тече в българския черноморски курорт, оповестява Блиц. " Най-красивите дами на Европа разкриват своите секрети " и " Лято, слънце, сангрия " - с такива обещания изданието се обръща към евентуалните немски туристи. Вече от няколко години немските медии назовават Златни пясъци " новия Балерман " - по прилика с именития клуб в Майорка, който служи и като събирателно разбиране за купона на този испански остров. Берлинският " Тагеспшигел " тези дни дефинира " Златните " като от дълго време одобрен правоприемник на " Балерман ", а различен немски вестник, " Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг ", разгласява пътепис от 19-годишен юноша, който споделя своите непосредствени усещания от българския курорт.

  " Златни пясъци по нищо не отстъпват на Балерман "

Защо ли някому ще хрумне да отиде на отмора тъкмо там? - риторично пита 19-годишният немец Бен Кьорте. И си дава отговор: " Много е просто. След матурите желаех си изкарам с другари една хубава лятна празненство отмора. Важно беше да намерим най-изгодната оферта, която обаче все пак да ни предлага всичко полагащо се ". На Бен и приятелите му бързо им излиза наяве, че това, което търсят, са таман Златни пясъци. Абитуриентите научават още, че българският курорт е новият " Балерман " и че таман натам се насочат мнозина техни връстници от Германия. Авторът на пътеписа добросъвестно споделя по какъв начин са подбрали офертата и каква е била организацията на почивката им: " Трансфер от летището, обезпечена храна и нещо, което за нас беше извънредно значимо - безвъзмезден алкохол. Всичко това влизаше в офертата ".  

Бен Кьорте написа в резюме и за Варна - град с интернационално летище и огромно пристанище, който някои даже наричали " тайната столица на България ". За Златни пясъци той изяснява: " По пътя до такава степен си заставен да прекосиш едни не толкоз атрактивни покрайнини, явно изграждани по социалистически времена. Но когато те останат зад тила ти и се озовеш на Златни пясъци, пред очите ти се разкрива една панорама, която доста прилича на двояко фамозната " Шинкенщрасе " на Майорка. Казано с две думи: откъм клубове, ваучър, щандове за сувенири, туристически атракции и гастрономия Златни пясъци по нищо не отстъпват на " Балерман ". (…) Противно на упованията ни и на рецензиите в интернет, съгласно които плажът бил замърсен, а водата - цялостна с отпадъци, изхвърлени от многочислените туристи, ние се натъкнахме на един чист плаж и на кристално бистра вода. Но в случай че си търсите спокоен и не толкоз препълнен плаж, Златни пясъци несъмнено не са за вас ", написа зрелостникът и разказва един собствен ден в българския курорт: " В взаимозависимост от това по какъв начин е протекла предходната вечер, човек се разсънва сутринта или по обяд. Това се случва в някой от еднотипните хотелски комплекси, край които - според от местоположението им - нормално към този момент се разнася мощна музика, а на улицата тече плевел живот. Когато закусите (или пък обядвате, според от формата си), имате няколко избора. Много от празненство туристите прекарват деня си край хотелския басейн или пък се излежават на плажа непосредствено пред хотела. Вечерта идва ред на купона, проведен от туроператора - празненства, визити в клубове и други мероприятия. Това е класическият кръговрат за всеки екскурзиант на Златни пясъци, който се повтаря ежедневно до края на почивката. Заедно с приятната среща с трилитрова бутилка бира. "

В края на своите усещания зрелостникът предизвестява, че всеки, който отива на Златни пясъци, би трябвало да е наясно с едно: " Освен към този момент изброените благоприятни условия курортът не предлага съвсем нищо друго, а ваканционните му цели са ясно дефинирани: колкото е допустимо по-евтин ваучър. Онези, които желаят през почивката си да опознаят културната специфичност или популацията и неговия метод на живот, не трябва да вървят на Златни пясъци. Защото, също като " Балерман ", този курорт е насочен на първо място към празненство туристите и бързата облага. С други думи: Златни пясъци реализират в цялостна мяра своята основна цел, дефинирана от медиите и от съответните управляващи в България. Също като на " Балерман ", тук човек може да си изкара типичната евтина празненство отмора ", написа зрелостникът Бен Кьорте във " Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг ".

" Голи празненства и разгулен изстъпления "

И други задгранични медии осведомят за опциите за евтина отмора в България. Франс прес да вземем за пример цитира статистика, съгласно която в България туристите заплащат за храна и заслон 58% по-малко, в сравнение с в Германия. А английският " Дейли мейл " показва, че за втора поредна година Слънчев бряг държи първото място в класацията за най-изгодна отмора. Тази ранглиста прави оценка туристическа кошница с осем продукта, измежду които храна за двама, питиета и слънчева козметика. Дневната ѝ цена в България е 36 паунда, а на Сейшелите - цели 182 паунда. Друг английски вестник, " Сън ", също разгласява обширна публикация за Слънчев бряг, в която се споделя, че хиляди фенове на купона, които се интересуват от дроги, алкохол и проститутки, насочват взор към този български курорт. Голи празненства и разгулен изстъпления - това са единствено част от " събитията ", с които булевардният вестник свързва Слънчев бряг. Миналата година 281 000 британци посетиха България, като доста от тях отпътуваха непосредствено за Слънчев бряг, написа вестникът, като разяснява, че в България към този момент се взимат ограничения против разюздания парти-туризъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР