Красивата коса е един от най-важните компоненти в ослепителната визия

...
Красивата коса е един от най-важните компоненти в ослепителната визия
Коментари Харесай

2 фатални грешки, които съсипват боядисаната коса

Красивата коса е един от най-важните съставни елементи в ослепителната визия на всяка жена. Няма дама, която да не желае да се снабди със здрава и лъскава грива.

Често пъти в устрема си за красиви кичури и гръмък тип дамите прибягват до боядисването им. Но не всички дами имат финансите за ежемесечно посещаване на фризьорския салон. Именно поради това неведнъж те се боядисват сами вкъщи. Коафьор обаче предизвести за огромни неточности, които позволяваме при боядисването, написа jenata.blitz.bg.

Той сподели, че без значение дали коафьор е боядисал косата ни, или сме го създали в домашни условия, то по-късно може да допуснем две съдбовни неверни. „ Те могат да съсипят новия цвят и той доста бързо да се отмие. А също така и да навреди на косата “, предизвести фризьорът.

Качеството на цвета и запазването му зависи доста от грижата за косата и вярното ѝ измиване. И по-специално потребления шампоан, споделя коафьорът.

Според специалиста най-бързият метод за измиване на пигмента от косата е потреблението на неверен шампоан.

„ Шампоанът е нападателен почистващ препарат, който освен отстранява цвета от косата, само че също по този начин отстранява и другарските за кожата масла, което прави косата да наподобява суха “, показва той.

Поради тази причина експертът предлага на клиентите да купуват шампоан без консерванти, сулфати и синтетични аромати.

Освен това, с цел да поддържате стремежи цвят, фризьорът посъветва да не миете косата си 72 часа след боядисване в козметичен салон.

„ Трябва да оставите време за затваряне на порите, тъй че пигментът да се фиксира в косата “, изясни коафьорът.

Фризьорът предложи в първите дни след боядисването да измиете косата си с хладка вода и също по този начин да сведете до най-малко потреблението на електрически принадлежности за оформяне ѝ като преси, сешоари и други, защото високите температури унищожават структурата на косата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР