Красимир Янков и Валери Жаблянов се оттеглят от битката за

...
Красимир Янков и Валери Жаблянов се оттеглят от битката за
Коментари Харесай

Красимир Янков и Валери Жаблянов се оттеглят от битката за председател на БСП |

Красимир Янков и Валери Жаблянов се отдръпват от борбата за ръководител на Българска социалистическа партия и приканват за протест на предстоящия вътрешнопартиен избор.

Това излиза наяве от декларация на двамата досегашни претенденти за лидерския пост на Столетницата, публикувана посредством Фейсбук профила на Красимир Янков.

Призоваваме за безучастие в идния избор, с което да дадем явен знак за отношението си към опорочената процедура, пишат Янков и Жаблянов.

Публикуваме цялостния текст на декларацията им:

" Във връзка с планувания през днешния ден спор от Софийската партийна организация сред претендентите за ръководител на Българска социалистическа партия заявяваме, че няма да вземем присъединяване в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат.

Оттегляме се от присъединяване в акцията и заявяваме, че настояванията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември не бяха задоволени. Създадената организация е причина за груби операции на процедурата по изборите и замяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези диспути е проява на високомерното отношение към останалите претенденти. Това е и засегнатост към членовете на партията, които чакаха акцията да бъде показване на хрумвания и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети.

Призоваваме за безучастие в идния избор, с което да дадем явен знак за отношението си към опорочената процедура. Конгресът е нашия върховен партиен орган, който би трябвало да откри решение за създалата се обстановка.

Валери Жаблянов
Красимир Янков

София, 8 септември 2020 година "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР