Краси Радков е големият победител в десетия сезон на най-обичаното

...
Краси Радков е големият победител в десетия сезон на най-обичаното
Коментари Харесай

Краси Радков спечели юбилейния сезон на „Като две капки вода. Дари наградата на педиатрията в София

Краси Радков е огромният победител в десетия сезон на най-обичаното предаване за преобразявания в България „ Като две капки вода “. След грандиозно финално шоу феновете дефинираха артиста за най-хубав подражател с последния си облик на великия Емил Димитров. След оспорвана борба, на второ място се класира Александър Сано в ролята на именития Васил Найденов.

„ Аз съм доста благополучен, само че усещам, че не трябваше да печеля тази премия. Хора, аз не мога да пея! Но доста се забавлявах. Искам да благодаря на публиката и продуцентите. Щастлив съм, само че е необичайно “, показа Краси Радков с присъщото си възприятие за комизъм и разгласи, че ще подари лекия автомобил, който завоюва, за благотворителна цел. Освен първото място, артистът получи и наградата „ Мистър Враца Транслейтър “.

„ Двойката цялостен живот ми е носила шанс в живота. Много съм удовлетворен от това второ място. Благодаря за поддръжката! Благодаря и на журито, и на Маги “, сподели Александър Сано, който приключи занимателната конкуренция втори. Тази вечер артистът избра да се показа в облика на Васил Найденов с песента „ Седем пъти “, а незабавно след осъществяването си бе отличен и с премията „ Зърното на облика “.

Бронзовият орден в десетия сезон на „ Като две капки вода “ феновете на NOVA избраха да отиде при Крисия. За финално осъществяване певицата бе заложила на Александра Бърк „ Много съм щастлива, че участвах. Много благодаря за поддръжката на всички “, разчувствана бе Крисия. Тя получи от шоуто и оценката „ Малката огромна звезда “.

„ На тази сцена се усещам ужасно. Това е изключителна страст и аз съм доста благополучен “, сподели Дарин Ангелов, откакто зае почетното четвърто място и купата „ Мистър Огън Момиче “ за имитациите си през сезона. Във финалния епизод той се превъплъти в облика на Влатко Стефановски и извърши емблематичната за българския спектакъл и доста персонална за артиста ария - „ Gipsy Song”, известна у нас като „ Бел кон “ от представлението „ Хъшове “.

Шестте участници, които не се класираха за финала, зарадваха публиката и феновете с три паметни дуета. Алисия и Моню Монев влязоха в диско облеклата на Bonnie M и подвигнаха публиката на крайници с шлагера „ Rasputin”. След осъществяването те бяха отличени с ленти – „ Мис Секси “ и „ Мистър Боливуд “ за незабравимите си преобразявания през сезона.

Всички запяха с Анелия и Мариана Попова песента „ Джалма “ на обичания дует „ Ритон “. Мариана бе в ролята на Здравко, а Анелия бе преобразена като Катя. След осъществяването те получиха и оценките „ Мис Мъжко Момиче “ и „ Най-шашав облик “, поради облиците, които Бутонът на шанса им отреди тази пролет.

Малко преди да стане явен огромният победител Есил Дюран и Руслан Мъйнов подвигнаха залата на крайници с „ Тази вечер аз съм хубава “ на Дони и Нети. След аплодисментите на публиката те получиха своите награди за страхотното си присъединяване в шоуто - " Мис Нечъръл Уомън “ и „ Мистър БГ “.

Краят на грандиозния край на десетия юбилеен сезон на „ Като две капки вода “ приключи уместно с общо осъществяване на всички участници на песента, писана особено за шоуто - „ Спомен за Горубляне “.

Първи на сцената довечера излязоха като дует Алисия и Моню Монев, които извършиха една от най-известните песни от 1978 година на Boney M – „ Rasputin “. Немската диско група придобива огромна известност в края на 70-те години, изключително след появяването им в шоу пи малкия екран, а с шлагерите си „ Sunny “, „ Rasputin “, „ Hooray! Hooray! It's a Holi-Holiday “, „ Rivers of babylon “, „ Daddy cool “ стават известни в цяла Европа и в влизат в музикалните ранглисти.

„ Парчето е много разпознаваемо и хората го харесват. Аз ще съм в три женски облика. Радвам се, че ще вземам участие дружно с Мони, който е любим на майка ми. Чувствам се неповторимо и не желая да свършва шоуто “, споделя Алисия.

„ Радвам се, че ще пресъздам Боби Фарел, който е извънредно еластичен “, добавя Моню Монев.

„ Благодаря ви за целия сезон. Мони на теб ти се паднаха необикновено комплицирани неща и доста танци. Алисия направи невероятни фалшификати през целия сезон и се остаряла доста “, разяснява продуцентът Маги Халваджиян.

След тях сцената щурмува Дарин Ангелов, която извърши песента на виртуозния македонски музикант и композитор Влатко Стефановски „ Gipsy Song “. Блестящият китарист, композитор и фюжън музикант има собствен личен различим жанр, с неповторима техника на звукоизвличане и въодушевен от балканската емоционалност, а песента му се е трансформирала в негова визитна картичка. Роденият в Прилеп и отраснал в Скопие музикант е с необятен мироглед, само че е разкрил своя автентичен жанр, а музиката му оставя следи. В България песента е известна като Бел Кон.

„ Радвам се, че съм на край и това е цяло благосъстояние, което получих посредством шоуто. В началото потеглих страхливо и бях на дъното. Постепенно стартира моя напредък и това се отразяваше и на самочувствието ми. В облика на Димо почувствах какво е в действителност предаването. Отново можеш да видиш на сцена обичания си реализатор. Невероятна опция да върна един обичан от публиката реализатор. „ Капките “ ми донесоха самочувствие “, признава Дарин.

„ Още когато те поканих в шоуто си мислех, че не знаеш къде се намираш. Видях по кое време превключи и обърна нещата. Впечатлен съм по какъв начин се бореше и до къде стигна като финалист в шоуто “, споделя Маги Халваджиян.

„ Успя да ме разплачеш и впечатлиш както всякога когато виждам представлението „ Хъшове “, признава Хилда.

Александър Сано се преобрази в именитата българска звезда Васил Найденов и извърши „ Седем пъти “ по текст на Мария Агликина. Васко Кеца е освен реализатор и виртуозен музикант, само че и ентусиазъм за няколко генерации българи. Песните му се трансформират в шлагери и стават обичани на милиони, които пеят дружно с него трансформиралите се в класика: „ Адаптация”, „ Телефонна любов”, „ Сбогом, моя любов”, „ Тишина”, „ Синева”, „ Чудо”, „ По първи петли” и доста други.

„ Като две капки вода “ ми донесе толкоз доста позитивни страсти колкото не съм чака, че ще изпитам. Чувството да си финалист е същото като при присъединяване ми като през целия сезон. И това е поради моите страхотни сътрудници, с които се забавляваме. Най-трудна ми беше имитацията на Гери-Никол, тъй като това жизнерадостно парче е надалеч от гласовите ми благоприятни условия. Тази реплика донесе доста смях на хората. Избрах една особена ария на Васил Найденов и мисля, че на край би трябвало да звучи българска музика. Песента ми е безпределно обичана и още веднъж дублирам, че не съм пристигнал тук за съревнование. Това е божествена ария “, разкрива Александър Сано.

„ Истинско наслаждение е, че те срещнах тук на тази сцена “, споделя Хилда.

„ Първите три или четири лайфа, Сано непрестанно пътуваше по представянето си на новия филм. Всяко едно твое излизане на сцената беше събитие. Изпълнението довечера беше брутално и не допусках, че имаш такива височини като великия Васил Найденов “, добавя Маги Халваджиян.

Анелия и Мариана извършиха емблематичния български шлагер на дует Ритон за изпепеляващата циганска обич „ Джалма “. Любимата ария е по мелодия на Зорница Попова и текст Живко Колев, а името й е въодушевено от героинята на Пепа Николова, изиграла циганката Джалма в „ На всеки километър “. Анелия ще е Катето, а Мариана Здравко.

„ Катя е присъща с силата, която стои на сцената. Много мъчно е това, което правихме и се веселя, че хората съумяха да видят душицата ми “, признава Анелия.

„ Имитирайки всички тези облици, открих себе си и получих още повече самочувствие “, разкрива Мариана Попова.

„ Радвам се, че ти се паднаха и няколко женски облика, с цел да се чуе това чудовищно пеене, което притежаваш “, разяснява Хилда Казасян.

Крисия се изправи пред нелекото предизвикателство да се превъплъти в Alexandra Burke и извърши „ Hallelujah “. Текстът на песента е написан от канадския артист Леонард Коен, като съгласно историята той го е писал в продължения на 5 години и от десетките стихове, той избира единствено няколко за записа на песента. В началото парчето е с сдържан триумф, само че по-късно има повече от триста тълкования на разнообразни езици от десетки реализатори.

„ Не чаках да стигна до финала. Чувството е доста прелестно, че съм оценена. Много пораснах в шоуто и бях оценена от хора, които са постигнали доста повече от мен. „ Като две капки вода “ е доста страст, предизвикателство и сцена, която ми даде доста опит. Много се изкефих на Майкъл Джексън и по-късно осъществяване взех решение, че мога. Песента, която си избрах за край има доста положително обръщение, което желая да допре хората. Чувствам се щастлива със себе си, имам вяра си повече и прекрачих границата, която си слагам нормално “, споделя Крисия.

„ Не сме имали толкоз млад участник и не инцидентно още от началото ти си талисмана на шоуто. Това е много тежко съревнование за хора с опит, които са минавали през тежки борби. Видях по какъв начин се приготвяше и ти си подготвена. Шапка ти смъквам “, разяснява Маги Халваджиян.

„ Крисия ти полетя през този сезон и не спирай да летиш “, добави Юлиан Вергов.

„ Толкова надълбоко осъществяване на тази ария не съм чувал “, призна Фънки.

Краси Радков изпя обичаната ария „ Ако си дал “, която е оглавява класацията на „ Великите 500 български песни “ на композитора, артист и музикант Емил Димитров. Артистът е създател на огромна част от мелодиите на песните си и на текстовете си, в които демонстрира огромната си човещина, психика и доброта. Песента „ Ако си дал “ е по текст на Иля Велчев и факт е, че огромният артист не прави просто сцена, а крият послания за изконните човешки полезности. Историите, които споделя са доста персонални.

„ Огромна веселба и кеф бе за мен присъединяване ми в „ Като две капки вода “. Говорих 7-8 езика и към този момент съм полиглот. Подходих доста отговорно към всички облици, само че прочувствено почувствах облиците на Тодор Колев и Слави Трифонов. Най-забавната реплика ми беше тази на „ Седемте козлета “ където изпях подправено и друго и трите куплета. Тази ария на Емил Димитров, която избрах ме разплаква и това е текст, с който съм възпитаван. Ще я извърша прочувствено и на сцената ще направя това, което усещам “, признава Краси Радков.

„ Дадох всичко от себе си, с цел да се забавлява публиката “ заявява Краси.

„ Краси, ти опроверга мнението ми, че пеенето е доста и най-важно. Изграждаш такива облици, които може да направи единствено един талантлив човек “, споделя Хилда.

Ти си талисмана на това шоу “, добави Юлиан.

„ Много значимо е огъня, който излиза от тебе. Притежаваш харизма “, призна Фънки.

Есил Дюран и Руслан Мъйнов надминаха упованията на феновете с виртуозното си осъществяване на огромният шлагер на Дони и Нети - „ Тази вечер аз съм хубава “. Семейният дует изпяват песента, която е част от албума им с кавъри от 2002 година „ Естрада “, само че музиката е по ария на френската артиста с български корени Силви Вартан „ La Plus Belle Pour Aller Danser “. Композицията е написана от великия Шарл Азнавур.

„ Супер е занимателно да имам до себе си сътрудник като Руслан. Искам да светя на сцената и с тази ария ще се усещам като малко момиченце. „ Капките “ бяха страст, която в никакъв случай не съм изпитвала. Трябваше да се трансформира в актриса и мисля, че съумях “, споделя Есил Дюран.

„ Имам прелестни усещания от този прелестен създател и сътрудник – Есил. Две са ми дилемите довечера - до реализира тембъра на Дони и би трябвало да внимавам да не го направя като подигравка. Второто е да стана по-висок. Дойдох за тръпката в „ Като две капки вода “ и съм признателен за опцията, която получих “, разкрива Руслан.

„ Най-трудният миг беше като се кача в асансьор е да избера дали да бъда актриса или певица на сцената “, признава Есил Дюран.

„ Трудностите са доста и разнообразни, само че за жалост Бутонът на шанса е неодушевен и не мога да разясня с него “, добавя Руслан.

„ Възхитителен дует. За Еси нямах подозрения, само че Руслан ме изуми като Дони, показа Фънки.

„ Онемях и скочих на крайници, с цел да ви приветствам. Благословен съм, че мога да продуцирам шоу с най-големите звезди на България “, разкрива Маги Халваджиян.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР