Краля на футбола Пеле поздрави Неймар за изравняването на дългогодишния

...
Краля на футбола Пеле поздрави Неймар за изравняването на дългогодишния
Коментари Харесай

Пеле поздрави Неймар за изравнения рекорд и го призова: Твоето наследство не е приключило!

Краля на футбола Пеле поздрави Неймар за изравняването на дългогодишния му връх по голове за бразилския народен тим и прикани нападателя " да продължи да въодушевява " на фона на въпросителните дали ще продължи да играе за Селесао.

Неймар откри резултата със 77-ия си гол за Бразилия в средата на продълженията, само че хърватите съумяха да изравнят с попадение на резервата Бруно Петкович и по-късно завоюваха при дузпите.

Звездата на Пари Сен Жермен Неймар загатна след мача, че може да е изиграл последния си мач за Селесао, макар че към момента не е взел публично решение.

Пеле, който беше приет в болница с респираторна зараза, направи изказване в обществените медии, с цел да поздрави своя съотечественик.

„ Видях по какъв начин растеш, приветствах те всеки ден и най-сетне мога да те поздравя, че изравни броя на головете ми с бразилския народен тим “, написа Пеле в „ Инстаграм “.

„ И двамата знаем, че това е доста повече от число. Нашето най-голямо обвързване като спортисти е да въодушевяваме. Да вдъхновим днешните ни сътрудници експерти, идващите генерации и най-много да вдъхновим всички, които обичат нашия спорт. За страдание денят не е най-щастливият за нас, само че ти постоянно ще бъдеш източникът на ентусиазъм, какъвто мнозина се стремят да станат. Научих, че колкото повече време минава, толкоз повече пораства нашето завещание. Моят връх беше подложен преди съвсем 50 години и никой не е съумял да го приближи до момента. Ти съумя, момче. Това усилва величието на твоето достижение. Въпреки това знаеш, както и аз, че няма по-голямо число от насладата да представляваш страната ни. Аз съм на 82 години и след толкоз време се надявам, че съм те въодушевил по някакъв метод да стигнеш дотук “.

„ Твоето завещание надалеч не е завършило. Продължавай да ни вдъхновяваш. Ще продължа да се веселя на всеки твой гол, както съм правил във всеки мач, в който съм те гледал “, написа Пеле.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР