Кралица Елизабет II дойде в Уестминстърското абатство, за да отдаде

...
Кралица Елизабет II дойде в Уестминстърското абатство, за да отдаде
Коментари Харесай

Кралска почит: тържествената мемориална служба в памет на принц Филип

Кралица Елизабет II пристигна в Уестминстърското абатство, с цел да отдаде на починалия си брачен партньор, който определяше като своята „ канара “, кралската респект, която той заслужава.

Нейно величество, чието здраве в последно време е съществено разтърсено, влезе в църквата от странична врата, което ѝ разреши да извърви по-кратко разстояние до мястото си. Тя беше

съпроводена от опозорения си наследник принц Андрю и заобиколена от децата и внуците си .

Уестминстърското абатство се извърши с хора, поканени да отпразнуват 99-годишния живот на принц Филип. Кралицата се пребори с компликации в напредването си и с зараза от COVID-19, с цел да бъде там.

Събитието, на което се събраха по-голямата част от кралското семейство и доста от кралските особи на Европа е в внезапен контрастност с погребението му, лишено от церемониалност предишния април поради ограниченията против пандемията. Тогава Нейно величество беше принудена да седи сама, изолирана от околните си, когато си вземаше последно довиждане с обичания Филип след 73 години брак.

От

кралското семейство

в абатството първи дойдоха фамилията на внучката на кралицата Зара и мъжът ѝ Майк Тиндейл, които доведоха и най-голямата си щерка Миа. След тях дойде дъщерята на кралицата и принц Филип принцеса Ан, брат ѝ принц Едуард с цялото си семейство, престолонаследникът принц Чарлз и брачната половинка му херцогиня Камила.

След това дойдоха принц Уилям и херцогиня Катрин, които доведоха и двете си по-големи деца – принц Джордж и принцеса Шарлот. Кралицата дойде последна, дружно със сина си принц Андрю.

Според кралските наблюдаващи този ход на Елизабет II ще разстрои надълбоко принц Чарлз и принц Уилям, които приканиха кралицата да отнеме на Андрю купата херцог на Йорк, както и статуса „ Негово кралско височество “.

Монархът обаче избра точно вторият ѝ наследник да я придружи от колата до мястото ѝ в църквата и също така той зае място на първия ред дружно с останалите си братя и сестри, единствено няколко седмици, откакто заплати милиони на Вирджиния Робъртс Джюфре, една от секс робините на Джефри Епщайн, която го упрекна, че е правил секс с нея, когато е била единствено на 17 години.

Кралски фамилии от целия свят също почетоха службата

в памет на принц Филип. Кралица Максима и крал Вилем-Александър от Нидерландия, крал Фелипе и кралица Летисия от Испания, крал Филипе и кралица Матилде от Белгия бяха измежду височайшите посетители в Уестминстърското абатсвто.

Принц Албер от Монако и представители на кралските фамилии в заточение на Румъния и България, множеството свързани с далечно роднинство с британското кралско семейство, също участваха.

На службата пристигнаха още принц Ел Хасан бин Талал и принцеса Сарват Ел Хасан от Йордания, които са остарели другари на кралицата, както и престолонаследникът на Бахрейн.

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР