Крал Чарлз Трети за първи път говори в британския парламент

...
Крал Чарлз Трети за първи път говори в британския парламент
Коментари Харесай

Чарлз Трети изнесе първата си реч пред британските депутати

Крал Чарлз Трети за първи път приказва в английския парламент в качеството си на монарх на Обединеното кралство. Кралят съобщи, че усеща " силата на историятa ", откакто членовете на двете камари на Народното събрание му сервираха съболезнованията си във връзка със гибелта на майка му, кралица Елизабет Втора. " Днес заставам пред вас и не мога да не усетя силата на историята, която ни заобикаля и която ни напомня виталните парламентарни обичаи, на които депутатите от двете камари се посвещават с персоналната си ангажираност в името на нашето общо богатство ", сподели 73-годишният Чарлз в къса тирада в Народното събрание, последвана от осъществяване на националния химн на Обединеното кралство. 

" Парламентът е живият и дишащ инструмент на нашата народна власт. Това, че вашите обичаи са антични, виждаме в градежа на тази велика зала и спомените за средновековните прародители на поста, на който бях свикан. И осезаемите връзки със скъпата ми починала майка, която виждаме на всички места към нас - от фонтана в двора на Новия замък, който отбелязва сребърния празник на починалата кралица, до слънчевия часовник в двора на Стария замък за златния ѝ празник, превъзходния витраж пред мен за диамантения ѝ празник, толкоз покъртителен и към момента неоткрит публично - вашият най-щедър подарък за Нейно починалото Величество, в чест на невиждания ѝ платинен празник, който отбелязахме единствено преди три месеца с толкоз радостни сърца ", уточни новият монарх.

Кралят благодари на лордовете и членовете на Камарата на общините за изказаните съболезнования. " Те прочувствено демонстрират това, което нашият починал суверен, моята обичана майка - Кралицата, означаваше за всички нас ", добави той. " Както Шекспир споделя за по-ранната кралица Елизабет, тя беше " модел за всички живи принцове ", посочи още синът на починалата кралица.

" Днес се събираме в чест на забележителния интервал на всеотдайна работа на кралицата на нейните страни и нации. Докато беше напълно млада, Нейно починалото Величество се закле да служи на страната и народа си и да поддържа скъпите правила на конституционното ръководство, които са от главно значение за нашата нация. Този обет тя съблюдава с ненадмината лоялност ", напомни Чарлз Трети. " Тя даде образец за безвъзмезден дълг, който с Божията помощ и вашите препоръки съм решен да последвам праволинейно ", даде обещание новият английски монарх.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР