Крал Чарлз III ръководи национална мемориална служба в чест на

...
Крал Чарлз III ръководи национална мемориална служба в чест на
Коментари Харесай

Крал Чарлз III ръководи национална мемориална служба в чест на загиналите, служейки на Обединеното кралство

Крал Чарлз III управлява национална мемориална работа в чест на тези, които са починали, служейки на Обединеното кралство От DANICA KIRKA Associated Press, 12 ноември 2023 година, 10:10 ч.

ЛОНДОН -- Крал Чарлз III в неделя управлява национална мемориална работа в чест на тези, които са починали, служейки на Обединеното кралство — събитие, което мина без произшествия макар опасенията, че напрежението към войната Израел-Хамас може да попречи на церемонията.

Лондонската полицейска работа разположи повече от два пъти нормалния брой чиновници да пазят събитието и да слагат 24-часова защита към националния боен мемориал, прочут като Кенотаф, с цел да подсигуряват, че няма да бъде обезличен.

Годишният богослужението, по време на което хиляди ветерани дефилираха около кенотафа, пристигна след седмица на спор по отношение на апелите за анулация на солиден пропалестински марш в събота от почитание към възпоменателните събития през уикенда. Въпреки че шествието беше значително спокойно, полицията се сблъска с крайнодесни контрапротестиращи, които се пробваха да го осуетят.

Полицията арестува в събота към 120 души. Те ги описаха като най-вече футболни „ хулигани “ от цяла Англия, които прекараха деня в борба с служители на реда, опитващи се да ги държат надалеч от марша. Девет чиновници бяха ранени, в това число двама, които бяха приети в болница.

„ Последните събития послужиха като блестящо увещание, че не можем да вземем мъчно извоювания мир, в който живеем обещано, заради което за мен е чест да положа венец от името на нацията в памет на всички тези, които са изгубили живота си, защитавайки страната ни и полезностите, които държим толкоз близки “, сподели министър-председателят Риши Сунак в квалифицирано изказване. „ Решен съм да подсигурявам, че в никакъв случай няма да забравим крайната жертва, която са създали. “

Сунак е изправен пред апели да уволни министъра на вътрешните работи Суела Бравърман, един от най-високопоставените членове на неговия кабинет, откакто тя беше упрекната в разпалване на напрежение с мненията си по отношение на про-палестинския марш. Брейвърман предходната седмица допусна, че полицията е била по-снизходителна към скорошните пропалестински митинги, които тя разказа като „ маршове на омразата “, в сравнение с към демонстрации в интерес на десни дела.

Церемонията в неделя, централно събитие в националния календар, мина без произшествия.

Кралят, облечен в униформата на маршала на Кралските военновъздушни сили, в това число сиво палто против студа, постави венец с 41 платнени макове в отворен жанр. Цветята са обичаен английски знак на възпоменание, припомняйки маковете, станали известни с поемата „ В полетата на Фландрия “ по време на Първата международна война.

Принцът на Уелс, който носеше офицерската тога на The Blues and Royals в сан на подполковник, също постави венец, както и други членове на фамилията.

Скоро по-късно към 10 000 ветерани и 800 настоящи военни маршируваха около кенотафа, с цел да почетат починалите си приятели. Ветераните, някои на повече от 100 години, дефилираха по пътя, водещ към постройката на Народното събрание, преди да положат личните си венци в подножието на мемориала.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР