Кражба в особено големи размери на165000 лева е билаосъществена от

...
Кражба в особено големи размери на165000 лева е билаосъществена от
Коментари Харесай

Супер конспиратори задигат близо 200 бона от младо семейство

Кражба в изключително огромни размери на165000 лв. е билаосъществена от жилището на млади бургазлии, стопанисващи търговски обект, оповестиха на брифинг шефът на полицията в Бургас, ст. комисар Калоян Калоянови ръководителят на Районна прокуратура - Мария Маркова.

За закононарушението са арестувани мъж и жена, които макар предварителната подготовка и спазваната висока степен на нелегалност, са задържани вследствие на брилянтната работа на чиновниците на отдел „ Криминална полиция ” при ОДМВР - Бургас.

48-годишен рецидивист е в основата на „ удара ”, подготвян доста точно, проведено и търпеливо. Разучени са навиците на пострадалите, които близо два месеца са следени за детайлизиране на времето на излизане от вкъщи, какъв брой време прекарват в комерсиалния обект и в кой часови диапазон се прибират. По думите на старши комисар Калоян Калоянов причинителите на крупната кражба показали висока степен на нелегалност, като преди да отидат на адреса се преоблекли и паркирали автомобил на място, където няма видеонаблюдение.

След „ удара ” отново последвало преобличане, като добитата сума / 150000 в левове и евро/, както и златни украшения с тегло от към 50 – 60 грама, разделили и укрили на разнообразни места.

„ От осъществяването на кражбата до разкриването, намирането на цялата сума и златните украшения, са минали едвам три дни ”, похвали работата на бургаските криманилисти Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калянов.

По-малката част от парите са открити в дома на единия причинител, а друга - закопана в частен двор. В деня на кражбата е ангажирано още едно лице, което да следи притежателите с цел да може да предизвести, в случай че има някакво придвижване и същите решат да се върнат по-рано на домашния си адрес.

Според прокурор Мария Маркова при кражбите в последните месеци се търсят най-много пари, златни украшения и предмети, които са бързо ликвидни и мъчно проследими.

По думите й „ блестящата работа на криминалистите от ОДМВР - Бургас даде резултат и стигнахме до бързото разплитане на случая “. На единия от причинителите – 48 годишния престъпно проявен и осъждан бургазлия е повдигнато обвиняване за кражба от огромни размери при рисков рецидив, прелиминарен сговор и потребление на техническо средство – фалшифициран ключ, като наказването е от 3 до 15 години и лишаване на половината от имуществото.

По отношение на женатакражбата не е осъществена при квалифициращото събитие рисков рецидив, а при останалите две, като плануваното наказване е също от 3 до 15 години.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР