Кражба на голяма сума пари от частен имот в Бургаско

...
Кражба на голяма сума пари от частен имот в Бургаско
Коментари Харесай

Арестувани са двама украинци за кражба на близо 100 хил. лв. от частен дом в Бургас

Кражба на огромна сума пари от частен парцел в Бургаско откриха органите на реда. По случая са арестувани двама украински жители като единият от тях е със статут на емигрант. Те са на 37 и 45 години. Задигнати са пари и злато на обща стойност над 100 хиляди лв.. Очаква се да бъде прегледано настояването за налагане на мярка за неотклонение по отношение на обвинените.

„ Един от причинителите на действието е украински жител със статут на непрекъснато пребиваващ в страната, с филантропичен статут се подвизава. Другият също е украински жител. Не е от непрекъснато пребиваващите, само че има спорадично влизане и излизане на територията на страната ”, посочи районният прокурор на Бургас Мария Маркова. За сходно закононарушение законът планува от 3 до 5 години отнемане то независимост, акцентира тя, представена от Нова тв.

Той живее в България със фамилията си от юли тази година – на свободен наем в Бургас, разкри шефът на ОДМВР старши комисар Калоян Калоянов. Чужденците се движели с два автомобила с украински регистрации, добави той. И двамата мъже са осъждани на територията на Украйна за голям брой закононарушения. „ Част от тях са обири, увреждане на имущество в огромни размери, опозиция на орган на власт и така нататък ”, посочи ст. ком. Калоянов.

„ Кражбата и други обири, за които продължаваме да работим, се правят денем в жилища, в които няма сега притежатели или жители ”, сподели още шефът на ОДМВР Бургас. При претършуване на три адреса, чиновници на реда разкрили огромен боеприпас от уреди, евентуално употребявани от мъжете – шперцове, пили, отвертки, заготовки, къртачи – общо 135 броя. Известно било, че упрекнатите употребявали и ръкавици при обирите.

Открити са и разнообразни типове валута – 118 хиляди $, към 40 хиляди евро, 20 хиляди лв. и друга валута. В момента проверяващите откриват произхода на парите. Част от отмъкнатите скъпоценности мъжете укривали в жилище на жена, също украинка.

Украинците са арестувани за период до 72 часа.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР