Кръгла маса, посветена на онлайн тормоза и посегателството над деца

...
Кръгла маса, посветена на онлайн тормоза и посегателството над деца
Коментари Харесай

Пловдивски педагози с десетки предложения за повишаване на кибер-грамотността на децата

Кръгла маса, отдадена на онлайн издевателството и похищението над деца в интернет, се организира в Пловдив. Срещата беше инициирана от екипа на обществената акция на Лев Инс “Пази детето в интернет” и в нея взеха присъединяване повече от 100 пловдивски шефове, учители и психолози. Освен киберекспертът на акцията Явор Колев, в полемиката с презентации се включиха още Симеон Нгуен от кибер академия CYBER 360, Георги Иванов - специалист към Държавна организация „ Закрила на детето “, ръководителят на катедра „ Политически науки и национална сигурност “ в Пловдивския университет - доцент доктор Алексей Петров и началникът на Регионалното ръководство по обучение в Пловдив – Антоанета Пакова. Модератор на събитието беше ръководителят на Съюза за стопанска самодейност - Васка Бакларова.

Всички присъстващи се сплотиха към нуждата от повече образования по киберсигурност за децата, които са най-уязвимата група от популацията.

Експертът по киберсигурност - Явор Колев за следващ път акцентира, че най-важна е предварителната защита и че упоритостите на Лев Инс са обществената акция да доближи до всяко дете, родител и преподавател в страната. Той обърна и особено внимание на обстоятелството, че у нас към момента няма задоволително на брой готови специалисти по киберсигурност, които да работят с децата и преподавателите.

В изявлението си пред педагозите, ръководителят на катедра „ Политически науки и национална сигурност “ в Пловдивския университет – доцент доктор Алексей Петров, съобщи от името на висшето образователно заведение готовността на университета да образова специалисти по киберсигурност, които по-късно да се включат в образователния развой, с цел да оказват помощ на децата.

Всички оферти, които направиха пловдивските педагози, ще бъдат систематизирани и показани на Министерството на образованието, за да се намерят действителни решения на казуса. С тази задача, се ангажира ръководителят на Съюза за стопанска самодейност Васка Бакларова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР