Кръгът от хора, които имат право на безлихвени кредити за

...
Кръгът от хора, които имат право на безлихвени кредити за
Коментари Харесай

Повече хора ще имат право на безлихвени кредити

Кръгът от хора, които имат право на безлихвени заеми за физически лица, наранени стопански от рецесията с Covid-19, ще стане по-широк.

Няколко промени ще настъпят програмата за безлихвени заеми, обезпечени от Българската банка за развиване, защото ходът на осъществяването ѝ сподели избрани компликации, оповестяват от държавната пресслужба.

Една от тях ще бъде право на заем без лихви, такси и комисионни да имат всички, които имат трудови правни отношения в последните 6 месеца. Досега изискването беше - единствено хора в неплатен отпуск.

По отношение на самоосигуряващите се лица, те към този момент ще могат да потвърдят спад на приходите от 20% освен през първото тримесечие, само че и за всяко последващо - съпоставено със същия интервал на предходната година.

Ако осигурителните вноски са декларирани, само че не са платени, ще е задоволително изискване за приемане на този тип заем.

Вчера стана ясно, че приблизително по 1500 безлихвени заема се утвърждават седмично, а първите две търговски банки, присъединили се в програмата, към този момент са изчерпали ресурса си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР