Кръгъл червен картон бе показан в мач за Купата Футболната

...
Кръгъл червен картон бе показан в мач за Купата Футболната
Коментари Харесай

Показаха кръгъл червен картон за FA Cup, кога се прави това?

Кръгъл червен картон бе показан в мач за Купата Футболната асоциация в Англия. Това стана в конфликта сред отборите на " Рексъм " и " Шефийлд Юнайтед ".

През втората част на срещата основният рефер Дийн Уайтстоун подвигна пряк червен картон на Даниел Джебисън от състава на гостите. Впечатление обаче направи формата на картона. Той бе кръговиден, а не с нормалната си правоъгълна форма.

Това провокира съществени полемики в обществените мрежи, изключително измежду почитателите. В последна сметка се оказа, че това не е оригиналност във футбола.

В мненията в обществените мрежи рефер изясни, че овалните картони са били въведени преди години, с цел да „ оказват помощ ” на футболистите, които не могат да разпознават цветовете. Кръглата форма също е в помощ и на съдиите, които могат да извадят аления картон по-бързо, разпознавайки формата му в джоба си.

През към този момент далечната 1999 година, небезизвестният британски рефер Юрая Рени също прибягва до потреблението на кръговиден червен картон, гонейки от игра именития нападател на " Нюкасъл " Алън Шиърър.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР