Крадците на автомобили прибират само малка част от пълната стойност

...
Крадците на автомобили прибират само малка част от пълната стойност
Коментари Харесай

Колко печелят автокрадците, след като задигнат колата ви и кои автомобили са най-желаната плячка?

Крадците на коли " прибират " единствено дребна част от цялостната стойност на колата ви, откакто са я откраднали и се пробват да я пласират на черния пазар. Това демонстрира следствие на застрахователната компания Direct Line и университета Хъдърсфийлд по време, на което били интервюирани крадци на коли, оповестява " Дейли мейл ".

Престъпниците нормално печелят единствено 1,25 % от пазарната цена на откраднато транспортно средство, като в най-хубавия случай се надяват на 5 % от действителната цена на колата.

За кражба на нова кола на стойност до £20 000 - като Ford Focus или Nissan Qashqai, облагата им ще бъде единствено към £250, макар че някои крадци признават, че крадат до 95 коли на седмица.

Крадците, участващи в изследването, споделят, че известните мощни коли са изключително мечтани, изключително модели като Audi RS6, RS4 и S3, дружно с хотхечовете Ford Focus RS и Honda Civic Type R.

" Тези модели са търсени заради тяхната стойност като коли за бягство при осъществяване на други закононарушения, да вземем за пример при обири с щурм, а също и поради високата им стойност при препродажба на черния пазар ", споделят опитни крадци на коли.
 Най-накрая се появи съперник на Dacia?
Най-накрая се появи съперник на Dacia?

Агресивната ценова политика на китайците към този момент дава резултати

Но даже и при тези коли възвращаемостта може да бъде едвам 5 % от цената им.

Крадци споделят, че нормално биха спечелили единствено към 2000 паунда за кражба на кола като Audi S3, чиято пазарна стойност е към 40 000 паунда.

Най-често автокрадците крадат по поръчка - по лист от пет или шест коли, към които да се насочат. Това са съответни поръчки за избрани транспортни средства, които желаят да разглобят за аварийни елементи или такива, които са доста търсени в чужбина.

Тези поръчки могат да бъдат доста детайлни, защото нормално се изискват елементи, нужни за ремонт на развален автомобил или повтаряне на самоличността на мотор, употребен за незаконна активност. Това значи, че крадците би трябвало да откраднат освен една и съща марка и модел кола, само че такава със съответната възраст, цвят и тапицерия.

Поръчките за експорт, при които откраднатите транспортни средства се товарят в контейнери и се изпращат в чужбина също могат да бъдат доста характерни, защото някои коли са изключително скъпи за законно закупуване в избрани страни поради данъчното им облагане.

И въпреки всичко, когато крадците не крадат коли по лист, марката и моделът на колата се оказват главния фактор, който дефинира какъв брой пари ще създадат, когато се пробват да я пласират на черния пазар.
 Renault с огромни проекти за
Renault с огромни проекти за " златната " Dacia: пуска два нови модела и усилва производството

Изпълнителният шеф на Renault очерта огромни проекти за румънския цех и марката Dacia

Според данните на Министерството на вътрешните работи 108 542 автомобила са били откраднати сред април 2021 година и март 2022 година в Англия и Уелс, което се равнява на приблизително 279 обири всеки ден. Това съставлява нарастване от 22 % по отношение на предходните 12 месеца, като кражбите, при които крадците проникват в системи за безключов достъп и безключово пускане се трансформират във все по-използвана тактичност от проведени банди.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР