Крадци ограбиха 88-годишна жена от мъглижкото село Дъбово. Домът на

...
Крадци ограбиха 88-годишна жена от мъглижкото село Дъбово. Домът на
Коментари Харесай

Крадци нападнаха и задигнаха последните 40 лева на баба, полицията ги спипа

 Крадци ограбиха 88-годишна жена от мъглижкото село Дъбово. Домът на Петка Тенева е разбиван неведнъж. При последния грабеж са отнети пормонето й и персонални движимости. Извършителите към този момент са арестувани.

" Блъснаха ме и паднах по тил. Взе портфейла и избяга. Започнах да крещя ", описа дамата.

В портмонето на старата жена били последните й 40 лв. до пенсия. Откраднали мебелировка и облекла от горния етаж на къщата.

Полицията стартира незабавно следствие по случая. " Бяха открити и арестувани причинителите на действието. Става въпрос за мъже на 53 и на 63-годишна възраст. Те са престъпно проявени и осъждани.  Въпреки ангажираността на състава, за съблюдаване на противоепедимичните ограничения, противодействието на битовата престъпност остава приоритет в работата на Министерството на вътрешните работи и прокуратурата ", сподели старши комисар Стоян Стоянов шеф ОДМВР Стара Загора.

Заловените мъже са с няколко присъди зад тила си, главно за кражби и битови обири. Наложена им е мярка непрекъснат арест и ги чакат до 15 години затвор.

" Работата по този тип закононарушения, особенно при самотни, остарели хора, които са най-много обект на такива похищения, е приоритет на прокуратурата и ще продължим ", разясни окръжният прокурор Дичо Атанасов.

В селото патрулира и кола на охранителна компания, която прави обходи до домовете на самотно живеещите хора, предава още " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР