Крачка встрани, а не крачка назад бе предпочитано в някои

...
Крачка встрани, а не крачка назад бе предпочитано в някои
Коментари Харесай

"Полуоставка": скандалът не изтласка Курц от политиката, а само от прожекторите

Крачка настрана ", а не " крачка обратно " бе желано в някои немски и австрийски медии резюме на стъпките, подхванати от Себастиан Курц в отговор на, в който се забърка и се отдръпна като канцлер.

Играта пристигна от израза за " депозирам оставка " или " отдръпвам " се, обвързван на немски (както и на английски) с крачка обратно. Обяснението е просто: той самият сподели, че единствено " прави място " за идващия канцлер, защото страната му е по-важна за него от личността му.

Смятаният единствено допреди месеци за политически вундеркинд 56-годишен Курц в реалност подсигури централната си роля в австрийската политика най-малко за известно време. В " Шпигел " това като " полуоставка " ; изданието отбелязва, че след последните му ходове краят му надалеч не е пристигнал.

Новата работа на Курц

Вчера долната камара на Народното събрание официално избра Курц за водач на групата на Австрийската национална партия, с скрито гласоподаване. Той даде обещание дружно с предшественика си (и негов нов заместник) Аугуст Вьорингер, че двамата ще работят " дружно с всички сили за народа на Австрия ". Тази обстановка му дава опция да участва и на съвещанията на кабинета.

Следващият канцлер,, бе посочен от Курц още в изказването, с което разгласи, че напуща поста.

В първите си мнения 52-годишният посланик от кариерата изясни, че щял тясно да си сътрудничи с Курц, защото всичко друго " би изглеждало неуместно от позиция на демокрацията ". Шаленберг също по този начин се застъпи за Курц и назова обвиняванията против него " неправилни ".

Курц печели време

Курц " печели време ", в " Туитър " Оливер Грим от австрийския " Ди Пресе ". По думите му парламентарният мандат на канцлера няма да му даде безспорен имунитет против наказателно следствие, само че ще завоюва време. Според Грим той може да основава проблеми на съдружните си сътрудници, " Зелените ", както в миналото - на съратниците си (социалдемократи и крайнодесни), наранени от партньорството си с Австрийската национална партия. Обратно, самият Курц е доста известен в елементи от страната, а в тази обстановка натискът за предварителни избори може да е и в негова изгода. Шаленберг журналистът дефинира с думите: " Курц не би могъл да намерения за по-верен и сполучлив адресат на нарежданията му, който да му пази креслото топло. "

Оттеглилият се канцлер " може да работи по завръщането си ", написа Щефан Льовенщайн на страниците на " Франкфуртер алгемайне цайтунг " в коментар, " Курц желае да задържи мотивите в ръцете си ". Авторът отбелязва, че задачата му е просто да стои надалеч от първата линия на обществените рецензии. Освен това, продължава Льовенщайн, позициите, които си резервира в партията, значат, че не може да става дума за признание на виновност.

" Политикът от Австрийската национална партия остава мощен. Зелените се нуждаят от АНП ", а фактът, че новият канцлер му е непосредствен поддръжник, го оставя като най-могъщия човек в държавното управление - точно той " ще задава тона ", разбор на уеб страницата на телевизия ZDF.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР