Който веднъж е опитвал гръцка кухня, при това в съчетание

...
Който веднъж е опитвал гръцка кухня, при това в съчетание
Коментари Харесай

Най-използваните подправки в гръцката кухня

Който един път е опитвал гръцка кухня, освен това в комбиниране с морски лъх, сиртаки и ледено студено узо, ще запомни вечно типичния усет, от който безусловно ти идва „ да си оближеш пръстите “.

Но усетът на храната в прилежаща Елада не би бил същия без някои суперхарактерни за гръцката софра подправки.

Ето ги и тях.

Риган

Тази неповторимо ароматна фалшификация може да бъде открита на всички места в магазини, пазари, таверни, на домашната софра, в градината и на красиви китки в кашпи и саксии по терасите. Свеж или сушен, риганът придава характерен усет на гръцките блюда, като усилва и разкрива на най-много хармоничния усет на продуктите в ястието. Макар че подправката е присъща за гръцки салати, пици, яхнии, месо, маринати, в действителност гърците я прибавят съвсем на всички места. Затова може да откриете риган като много нетипична добавка към пържените картофки да вземем за пример. И усетът прелестно ще ви изненада.

Розмарин

Този мощен и извънредно специфичен мирис участва доста постоянно в гръцките гозби. Агнешко, картофи, вкусни питки, чудно овкусени маслини и апетитни яхнии са най-честите ястия, които се подготвят с розмарин в южната ни съседка.

Босилек

 Гръцки подправки

Безбройните типове босилек, които порастват и се употребяват като фалшификация в Гърция, се ползват необятно в локалната кухня. Свежите листенца придават неповторим усет на всяка салата, като даже единствено няколко зелени парченца от тях трансформират усета тотално. Заради топлия климат през по-голямата част от годината и даже през цялата година достъпът до пресен босилек е извънредно елементарен, по тази причина обичаната гръцка фалшификация се употребява повече в този вид, в сравнение с сушена.

Копър

Той е на особена респект в гръцката кухня, където се употребява освен за фалшификация, само че и като лечебна билка. За него се счита, че носи здраве, мощ и дългоденствие на този, който го употребява. Така че изобилието от копър в някои от ястията може единствено да ви радва. Най-често се прибавя в гръцки супи, разядки, салати, сосове, риба, за овкусяване на скариди, миди и други морски деликатеси.

Дафинов лист

 Подправки в гръцката кухня

В Гърция той има доста по-широко приложение и е на необикновен респект. Използва се в доста гозби, измежду които яхнии с месо, картофи - приготвени по най-различни способи, риба по гръцки, маринати, постни яхнии и др.

А с цел да има и нещо вкусно за десерт, разгледайте нашите оферти за гръцки сладкиши и гръцки сладки, а за какво не обичаните на всички ни гръцки бухти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР