, който се появи в Обединеното кралство, според първоначалните данни

...
, който се появи в Обединеното кралство, според първоначалните данни
Коментари Харесай

В Италия и Германия вярват, че новият щам на коронавируса ще бъде спрян от ваксините

, който се появи в Обединеното кралство, съгласно първичните данни има сходна реакция на имунизацията като " нормалната ", сподели епидемиологът Джовани Реца, началник на отдела за профилактика на болесттите на италианското министерство на опазването на здравето.
" Новият вид на SARS-CoV-2, който сега е открит в Лондон и в югоизточната част на Англия, има разновидности в протеина на повърхността на вируса - по този начин нареченият шип (S-протеин). Въпреки че има хипотези, че тези разновидности могат да усилят агресивността на вируса, те наподобява не трансформират нито неговата клинична настъпателност, нито реакцията му към имунизацията ", сподели той във видео, оповестено от италианското министерство на опазването на здравето нощес.
 Всички чужденци, идващи от Англия, със възбрана да влизат в България Всички чужденци, идващи от Англия, със възбрана да влизат в България
От 00.00 часа на 21 декември 2020 година до 31.01.2021 година се не разрешава влизането на българска територия през всички гранични пунктове, с въ...
И други специалисти от Европейския съюз считат, че съществуващите ваксини против ковид са ефикасни против новия бързо разпространяващ се вариант, разпознат във Англия, съобщи министърът на опазването на здравето на Германия.
" Според всичко, което знаем до момента, новият вариант не оказва въздействие върху имунизациите, които остават също толкоз ефикасни ", сподели Йенс Шпан пред публичната телевизия ZDF, базирайки се на " диалози сред специалисти на европейските управляващи ".
Шпан засяга по-специално имунизацията на Pfizer/BioNTech, която към този момент се ползва в някои страни, в това число Съединени американски щати и Обединеното кралство и която е на ръба на приемането на утвърждение от Европейската организация по медикаментите.
Говорител на здравното министерство на Германия съобщи, че срещата на специалистите от Европейски Съюз се е състояла в неделя и включва представители на берлинския институт " Роберт Кох ".
 Кои са най-разпространените варианти на ковид в България? Кои са най-разпространените варианти на ковид в България?
Кои варианти на ковид циркулират в България? Над тази комплицирана задача работят екип вирусолози и учени в Националният център по зараз...
Германия, която сега ротационно председателдтва Европейски Съюз, провежда в на следващия ден среща на специалисти, с цел да разиска реакцията на блока на новата опасност, сподели представителят на здравното министерство на страната. Срещата ще се организира по схемата за реагиране на IPCR на Европейския съвет на IPCR, която може да бъде употребена за изключителни обстановки в региона на здравето, околната среда или тероризма.
По-рано стана известно за откриването във Англия на нова разновидност на ковид SARS-CoV-2. В събота Консултативният съвет на Обединеното кралство за нови и зараждащи закани с респираторен вирус удостовери, че разпознатият в страната вид на ковид се популяризира с по-бързи темпове и изисква още повече нерешителност от популацията. Въпреки че новият вид на вируса, съгласно предварителните оценки, може да бъде със 70% по-заразен от нормалния, към момента няма нищо, което да допуска, че е по-опасен във връзка с риска от смъртност или хоспитализации.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР