Който не е опитал дроб-чорба, той не знае какво е

...
Който не е опитал дроб-чорба, той не знае какво е
Коментари Харесай

Традиционна агнешка дроб чорба

Който не е опитал дроб-чорба, той не знае какво е изпуснал!

Необходими Продукти

● агнешки дреболии - 500 г (чревца, бял и черен дроб)
● остарял лук - 1/2 глава /1 връзка пресен/
● морков - 1 бр.
● ориз - 2 - 3 с.л.
● олио - 2 - 3 с.л.
● джоджен - свеж или изсъхнал
● червен пипер - 1 ч.л.
● сол
● черен пипер
● жълтъци - 2 бр.
● кисело мляко - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Или другояче казано агнешка дроб супа. Агне...Великден...а в този момент е октомври. Така е, обаче една топла чорба е подобаваща постоянно, изключително когато на открито времето си е много хладно. Агнешки дреболии се намират и в този момент по магазините. Моите обаче бяха от великденското агне, почистени, сварени и нарязани, а в следствие и замразени. Благодаря ти, мой тате!

Както към този момент загатнах, моите субпродукти бяха подготвени. Ако вашите са купени, имате малко работа да почистите чревцата. Може да ги накиснете за 30 минути във студена вода с оцет, с цел да неутрализирате малко миризмата. Трябва ви една по-дълга дървена съчка, благодарение на която се обръща всяко едно чревце и се измива под течаща вода. За по-лесно нарязване в следствие може да ги сплетете на плитка и по този начин да варите. Не изхвърляйте бульона. След като дреболиите са сварени, ги нарежете на дребни късчета.

Ситно нарязаният лук и морков се задушават в олиото, прибавят се дреболиите, аления и черния пипер. Добавете бульона (или гореща вода), авансово прецеден, тъй че да ги покрие на 3-4 пръста.

Когато чорбата заври, прибавете ориза и ситно нарязания джоджен. Вкъщи обичаме чорбата да не е доста гъста, по тази причина поставям 2 супени лъжици ориз нормално. Нека поври 20-30 минути или до момента в който оризът е подготвен.

Ред е на застройката. Разбийте жълтъците с киселото мляко, аз прибавям и няколко капки лимонен сок. Добавете малко от бульона на супата към жълтъците, с цел да се уеднакви температурата и тогава прибавете застройката в тенджерата. Разбъркайте, оставете да кипне и отстранете от огъня.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР