Който има резервация за море за юли или за август,

...
Който има резервация за море за юли или за август,
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Който има резервация за море за юли и август, да не я отменя!

Който има резервация за море за юли или за август, да не я анулира! Това предложи в Пловдив основният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев, който бе на ревизия на пазарите в региона. В града под тепетата Кунчев инспектира най-голямото и оживено пловдивско пазарище - Четвъртък пазара и беседва с търговците. След това пред публицисти той разгласи, че е доста удовлетворен от хигиеничните ограничения на пазара и даже си потегли с подарък от един от производителите. 
 Даниела Субашева, DarikNews.bg
" Прави ми усещане, че там, където не са затваряни пазарите - и в Стара Загора, и тук, е основана доста добра организация. Ако самите хора съблюдават, няма да се постановат по-тежки ограничаващи ограничения ", уточни доцент Кунчев. Но показа страха си, че в случай че се успокоят малко хората, по време на Цветница и Великден може да стане някаква пакост.
 Даниела Субашева, DarikNews.bg
" Молбата ни е, толкоз устискахме един месец, да продължим още две седмици, с цел да не стане по-лошо. А другояче аз бих предложил, в случай че някой има да прави резервация за море за юли, за август, да не я анулира, тъй като имам вяра, че ще може да я изпълним. Така или другояче, в случай че гледаме образеца на Китай и другите страни, които минаха, даже Италия  и Испания, където започнаха към този момент нещата да се оправят, считам, че в един обозрим интервал от два-три месеца ще можем да минем през пика и последователно да възстановяваме и да има разпределяне и отпадане на ограниченията ", разяснява основният държавен контрольор.

По думите му изключителното състояние ще си продължи до 12 май, а тогава ще се разиска дали да бъде удължено или не. " Никой не може да направи прогноза, какво може да се случи. До момента истината е, че съумяваме да държим под надзор разпространяването , тъй като, в случай че погледнете картата на Европа, ще видите, че дори и на Балканите, спрямо нашите съседи, продължаваме да имаме минимум и болни, и смъртни случаи. И доста се надявам, че това е значително вследствие на ограниченията, а и за това, че хората ги съблюдават ", акцентира доцент Кунчев. 

На въпрос по какъв начин я кара без заплата, той се пошегува, че неговата заплата е последната грижа на страната и здравната система . " Няма значение каква е заплатата ми. Аз дори не съм гледал решението за това. И по този начин да е, каквото за другите, това и за мен ", означи Кунчев.   
Доц. Ангел Кунчев в Пловдив: Няма значение каква е заплатата ми. Аз дори не съм гледал решението за това. И по този начин да е, каквото за другите, това и за мен, ще се оправим!
Публикувахте от в Сряда, 8 април 2020 година
Той предложи на хората, в случай че имат някакво хронично заболяване или здравословен проблем, който може да изчака, да го отсрочат. " Няма отказана незабавна помощ на който и да е до момента. Още когато се появиха първите случаи в Габрово и Плевен, ние се убедихме, че няма логичност да се затварят лечебни заведения. Но това, което може да се отсрочи, предлагам на хората да го отсрочат. В момента да се завираш по лечебни заведения не е най-удачното решение ", безапелационен беше доцент Ангел Кунчев. 

По думите му към този момент няма дефицит на медикаменти за хронично болните, само че има сходни опасения, тъй като доставките са все по-трудни. Що се отнася до старта на пловдивската вирусологична лаборатория, доцент Кунчев уточни, че даже да има закъснение в стартирането й, значимото е да има повече лаборатории и повече тествани хора. 
 Даниела Субашева, DarikNews.bg
След инспекцията на Четвъртък пазара доцент Кунчев отпътува за Раковски, където посети фабрика за произвеждане на сладка. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР