Коя беше най-голямата ви трагедия в детството? Може би не

...
Коя беше най-голямата ви трагедия в детството? Може би не
Коментари Харесай

Денят, в който Дядо Коледа умря в работно произшествие

Коя беше най-голямата ви покруса в детството? Може би не е редно да четете тези редове, изключително пред детето си. Един от най-големите минуси е осъзнаването, че белобрадия дъртак не съществува. И до момента в който тази заблуда нормално разобличаване на по-късен стадий,  можем да открием, че някои деца не са изключително щастливи и виждат заличаването на Дядо Коледа в действително време. Това е една трагична, само че в същото време безумна история от дебрите на Съединени американски щати – известна като страната на неограничените благоприятни условия. Първоначално всяка една  покруса е постлана с положителни планове. Един каскадьор, облечен в костюма на белобрадия дъртак, би трябвало да скочи от аероплан над дребното градче Меса в Аризона.

С парашут ще се спусне до градския център и ще се включи в парада по случай Коледа. Какво може да се обърка, бихте попитали? Ами дано стартираме с това, че в града всички излизат, с цел да се насладят на празничното въодушевление, никой даже не подозирал какво тъкмо са подготвили уредниците, само че когато Дядо Коледа полита от самолета към земята, множеството фенове са в възторг. Единственият проблем обаче е, че множеството възрастните стартират да се чудят по кое време ще се отвори парашута, до момента в който следят идването на скъпия посетител. Отговорът е къс и явен – в никакъв случай. През цялото време не се следи даже опит да се дръпне въженцето, а скоростта се усилва. Представете си тази картина, един човек пада от небето, размазва се на паважа и с изключение на изплашени хора, виждаме и стотици деца, които крещят от смут при тази панорама. По първичен проект, скокът в действителност трябвало да се извърши в централната част на града, само че по-късно се трансформира.

Очевидно е, че това не била истинската концепция, само че след този случай, хората били толкоз побеснели, че най-сетне изгонили даже индивидът, който дал зелена светлина на това крушение. Наричали го с сантименталния прякор – „ индивидът, който умъртви Дядо Коледа “. Едва ли това е помогнало, само че дано стартираме с предисторията. Няколко дни при започване на декември 1932 година Джон МакФий се пробва да откри автентичен метод, с който да сътвори повече страст за парада.

Той е извънредно значим за жителите на града и може да се счита за традиция. Предишната година Дядо Коледа идва на летището със аероплан и децата могат да го посрещнат още там, а по-късно повежда парада и основава задоволително въодушевление. Тази година обаче би трябвало да има нещо друго и още по-вълнуващо. Звездата на празника трябвало да пристигна още по-завладяващо и уредниците седнали да мислят допустимо най-хубавия вид.

Меса е малко фермерско градче и не постоянно има толкоз вълнуващи събития, които да радват жителите, затова в случай че белобрадия дъртак полети от самолета и кацне тъкмо пред парада, това несъмнено ще накара жителите да ахнат. Джон е повече от прав, само че има една дребна детайлност – приземяването не било планувано по този метод. МакФий потърсил незабавно водач от близкото летище, а водачът разкрил каскадьор, който може да направи скока. Разбира се, костюмът бил изпратен незабавно, а откакто парадът стартира, самолетът би трябвало да се спусне на нужната височина. В интереса на сигурността, каскадьорът предлага кацането да се случи в околните полета.

След това полицията може да го вземе и достави непосредствено пред парада. МакФий декларира, че това в действителност е допустимо и може би най-разумното. Вестниците получават новината и стартират да покачват напрежението и да настройват аудиторията за нещо доста вълнуващо и красиво. Собствениците на магазини  залепят публикациите на витрините си. По това време Голямата меланхолия към този момент е блъснала мнозина, затова нещо сходно може да върне малко повече клиенти. Собствениците даже почнали да мислят промоции за празника, с които да задействат малко стопанската система. Освен това новината се разнесла и в близките градчета, въпреки всичко е Коледа, нищо не пречило да дойдат и още посетители.

 Ambulance car at night street of Santa Cruz

На 16 декември Меса най-сетне почнала да се цялостни с фенове, също така всички желали да видят летящия Дядо Коледа. Джон отива да открие своя каскадьор и чака да види квалифициран и въодушевен експерт, който най-малко да споделя същата страст, само че вместо това открива мъж в нетрезво положение, който даже не запомнил, че би трябвало да прави каскадьорски скок. Вариантите в този миг са два – или да се отсрочи шоуто или просто да се импровизира. МакФий схваща, че няма никакви шансове да направи каквото и да било, с цел да отрезви в точния момент каскадьора, затова купува манекен с коледен костюм. Скокът би трябвало да бъде изпълнен с него, като се прикача боен парашут – същият ще се отвори на избрана височина. Плановете за приземяване в близкото поле към този момент не са същите, избира се допустимо най-далечното поле, само че въпреки всичко покрай аудиторията, с цел да може да се види кой скача.

А когато манекенът падне, там ще го чака точно Джони, който ще е облечен като белобрадия дъртак и ще поведе парада. В 4 часа и 15 минути следобяд, самолетът е зареден с манекена и се приготвя за един паметен празник. И тогава идва огромната злополука – парашутът в никакъв случай не се отваря. Засилващият се манекен не просто се разрушава като камък в земята, той даже подвига прахуляк, с цел да покаже къде тъкмо е паднал. Децата, при тази панорама, стартират да крещят, родителите се пробва да ги успокоят, а нищо не подозиращите служащи в полето стартират да търсят бедстващия с вярата да му оказват помощ. Междувременно Джони се преоблича с костюма в тревите и се надява, че никой няма да го види, пробвайки се да тръгне незабавно с ескорта към парада.

Това обаче не помогнало, нервността освен предиздвикала множеството хора да бягат колкото се може по-далеч, а една жена прибързано родила от страстта. Парадът траял пред очевидно опечалените фенове. МакФий се опитал да изясни на публиката, че Дядо Коледа има невероятни сили и не се тормози от високи скокове, въпреки всичко толкоз пъти е скачал от шейната, само че било към този момент много късно – никой не му повярвал. Има обаче и печеливши от цялата обстановка, представете си армада от деца, които опечалени плачат за Дядо Коледа. Единственият вид да бъдат подкупени и най-малко да спрат да плачат, е благодарение на доста дарове.

Повечето родители платили доста повече, в сравнение с са планували, в противоположен случай се очаквал коледен печал, който по никакъв метод нямало да се хареса на фамилната маса. Поне търговците били повече от щастливи в тази вълнуваща покруса. Децата били почти щастливи, само че родителите желали да откъснат нечия глава, най-много тази на Джони. Проблемът е, че откакто нищо не се случва в дребното градче, убийството на белобрадия дъртак е единствената тематика, която се разисква измежду хората. Джон се счита за палач и най-сетне би трябвало да се изнесе в Колорадо, тъй като не един път е заплашван, че ще бъде линчуван на улицата. А що се отнася до градчето, то продължава да е гробницата на Дядо Коледа. Може да го посетите, в случай че имате интерес, като предлагаме да не ходите с децата.

Искрено се надяваме, че няма да употребявате тази история, за  да наказвате непослушните деца, въпреки всичко това би била една доста жестока и сурова, изключително по празниците.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР