Кой организира вандалщините на протестите срещу Бойко Борисов и Иван

...
Кой организира вандалщините на протестите срещу Бойко Борисов и Иван
Коментари Харесай

Началникът на СДВР не каза кой точно стои зад насилието на протестите, говори и за полицейското насилие

Кой провежда вандалщините на митингите против Бойко Борисов и Иван Гешев? На този въпрос ръководителят на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев отговори, че " тази информация е извънредно сензитивна " и добави, че не би си разрешил да разяснява.
" В последна сметка има избрани групи младежи, които се пробват да опорочат този митинг. За да посоча кой ги изпраща, би трябвало да има безспорни доказателства ", сподели Хаджиев пред Нова телевизия. Той увери, че има оперативна информация и че Министерство на вътрешните работи работи извънредно съществено. И показа, че има оперативна информация, че на провокатори е плащано.
Вчера ми направи извънредно положително усещане, че когато към 22:00 часа избрана група младежи сложиха черни маски и потеглиха да атакуват Народното събрание, другите към тях се отдръпнаха и въпросните младежи напуснаха митинга, акцентира Хаджиев.
Полицейско принуждение
На въпрос правилно ли е, че има селфи на служител на реда с момиче, което е било със смъкната дреха, Хаджиев разяснява, че той такова нещо не е виждал и че е назначена инспекция за полицейско принуждение на митингите. „ До момента нямаме подаден сигнал за полицейско принуждение ”, съобщи старши комисарят и посочи, че Министерство на вътрешните работи се е самосезирало по видеа в обществените мрежи.
Хаджиев не разяснява и дали студентът Евгений Марчев, който беше грубо обичай, е бил закаран в точния момент в болница, само че посочи, че в никакъв случай и на никой човек не е отказвана здравна помощ. „ Няма случай, в който арестувано лице да е поискало здравна помощ и да не му е оказана ”, съобщи служителят на реда. Той даде образец с „ майка ”, чието име не назова, която казвала, че на нейния наследник не била оказана помощ, само че такава пристигнала на третата минута.
Още: " Бой на митинга – полицията придърпва протестиращи зад колоните пред Министерския съвет (ВИДЕО) "
" Без белезници могат да те ритат, с белезници не могат ", попита Виктор Николаев, откакто комисарят изясни, че в случай че има експанзия, служителите на реда могат да употребяват физическа мощ и тези силови способи се стопират, щом на нападателния са му поставени белезници. Беше му даден образец с видео по какъв начин в полицейски камион е обичай човек от служител на реда и Хаджиев повтори, че щом някой е с белезници, чиновниците на реда би трябвало да прекратят използването на мощ.
В период от 30 дни би трябвало да приключат инспекциите за полицейско принуждение, само че съгласно Хаджиев поради публичния интерес може и по-рано.
В длъжностната характерност на служителя на реда не е написано, че може да бъде обичай и плют, сподели още комисарят поради грозните фрагменти от вторник против сряда вечерта пред Партийния дом. " На сътрудниците е разпоредено да не употребяват физическа мощ ", посочи Хаджиев, визирайки прекалено прилагане на мощ, което да трансформира полицията в център на внимание.
" Не е належащо да изкарваме някой от митинга, тъй като знаем какво ще се случи ", разяснява служителят на реда за какво превантивно не се стопират тези групички от младежи, които очевидно предизвикат и пробват да разпалят принуждение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР