„Кой излъга пред медиите?“, питат от НИМХ. Те пишат писмо

...
„Кой излъга пред медиите?“, питат от НИМХ. Те пишат писмо
Коментари Харесай

НИМХ се чудят дали Личев или Денков лъже: Всеки твърди, че другият ги мести в МОСВ

„ Кой излъга пред медиите? “, питат от Национален институт по метеорология и хидрология. Те пишат писмо до министър-председателя Кирил Петков и го канят на диалог в института.

Двама служебни министри на Министерство на околната среда и водите Асен Личев и на МОН Николай Денков (който остана и министър в служения кабинет), се сочат един различен като създатели на концепцията за прехвърлянето на Национален институт по метеорология и хидрология от просветителното в еко министерството.

„ Прехвърлянето на Национален институт по метеорология и хидрология от МОН към Министерство на околната среда и водите е поискано на 16 юли 2021 година от тогавашния министър на околната среда и водите Асен Личев “, твърди Денков.

„ Пред Mediapool служебният екоминистър Асен Личев сподели, че концепцията за местенето на Национален институт по метеорология и хидрология е била на самия Николай Денков, още като длъжностен министър. Той дружно с сегашния екоминистър Борислав Сандов имали персонални конфликти с Национален институт по метеорология и хидрология, сподели Личев, без да изпада в конкретика “.

Сандов в действителност е приказвал за персоналния си конфликт с Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките, които вини за незавършеното си обучение.

„ Завърших и семестриално Управление на хидроклиматичните запаси, само че от Българска академия на науките не ми дадоха данни за превалявания, слънчево греене и вятър, с цел да си напиша дипломната работа “, изясни той по време на договарянията за съставяне на кабинет.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР