Кой готви на световните политически лидери? Прочути шеф-готвачи показаха уменията

...
Кой готви на световните политически лидери? Прочути шеф-готвачи показаха уменията
Коментари Харесай

Кулинарна дипломация: Шеф готвачите на близо 20 световни лидери се събраха във Франция

Кой готви на международните политически водачи? Прочути шеф-готвачи демонстрираха уменията си на кулинарна обиколка във Франция. Всички те работят за президенти или монарси.

Шеф готвачите на близо 20 международни водачи се събраха на едноседмична аудиенция във Франция, която ще им даде опция за обиколка на гастрономическата просвета на страната.

Сред известните имена са британецът Марк Фланаган, персонален готвач на кралица Елизабет Втора, кулинарката в Белия дом Кристета Комърфорд, сътрудника от Монако Кристианв Гарсия, готвачът на Елисейския замък Фабрис Девин и почетния началник в Кремъл Жером Риго.

Някои от тях участваха в подготовката на благотворителна вечеяр във френското външно министерство.

" Кулинарната дипломация е страховит инструмент за нас, тъй като в нашия свят храната сплотява. На всяка маса, на всяко събиране към трапезата можем да обменяме хрумвания, да си описваме истории ", споделя Кристета Комърфорд, основен готвач в Белия дом.

По-рано през седмицата готвачите се срещнаха с френския президент Еманюел Макрон и бяха посетители на парада на " Шанз Елизе " по случай националния празник на Франция.

Париж има собствен дипломат за френската гастрономия. Това е Гийом Гомес, който е бил основен готвач в Елисейския замък преди Фабрис девин. Гомес счита, че събирането с изявени готвачи е метод за поощряване на по-приятна конюнктура в интернационалната политика.

" Нашата работа има въздействие над ситуацията, по време на договаряния при визити на държавни ръководители. Нашият девиз е, че в случай че политиката разделя хората, положителната храна на масата ги сплотява, тъй че несъмнено надяваме се, че всички имаме някаква роля ", означи Гийом Гомес, дипломат на френската гастрономия.

За една седмица Шеф готвачите обиколиха разнообразни градове във Франция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР