Кой е Рене Мей – лечител или шарлатанин? Продължава разследването

...
Кой е Рене Мей – лечител или шарлатанин? Продължава разследването
Коментари Харесай

Рене Мей – лечител или шарлатанин? Бивш зам.-министър от ДПС е дясната му ръка в България

Кой е Рене Мей – врач или самозванец? Продължава следствието на bTV за това каква е цената на безусловната обич, с която Мей е подготвен да ни избави от заболяванията? И за какво България е толкоз гостоприемна към хората, които са подготвени да ни изцелят с доста обич и…малко витамин С?

Рене Мей твърди, че лекува с безусловната обич, само че се оказва, че тя има цена – продава книги, витамини, кристали, кимона на големи суми. Зала “Универсиада” рядко може да бъде забелязана толкоз цялостна, а на първите редове са заболели хора, деца и възрастни, някои от тях с тежки диагнози – всички с една вяра – да бъдат излекувани от чудотвореца Рене Мей.

В България дясна ръка на французина, който от години реализира лечителска активност и за който ви разказвахме в следствие на bTV, е Фатме Илияз, някогашен народен представител от Движение за права и свободи и заместник-министър на екологията .

От това лято Илияз управлява фондацията на Мей. „ Той има ясновидски качества и ми сподели: Може ли ти да бъдеш ръководител на фондацията, която ще основа в България. В интерес на истината не бях готова за такава задача, само че одобрих предизвикването с готовност, тъй като одобрявам идеята на Рене Мей да се оказва помощ на хората абсолютно, с безусловна обич в сърцето”, споделя Фатме Илияз.

Към момента тя е член на Движение за права и свободи и не взе участие интензивно в политическата активност на партията . Самата тя също прави лечения на заболели хора. „ Нямам противоположна връзка с хората, на които подарявам лечения, само че мои близки хора, след даряване на лечения, се усещат по-добре”, означи Илияз.

За Рене Мей има игрален филм. В „ Отвъд светлината” се споделя, че Рене Мей може да се телепортира на всички места по света, да спре сърцето си и да издържи под вода 15 минути.

Филмът въодушевява стотици хиляди като Лидия Даскалова. Тя е страдала от рак на гърдата . „ И откакто изгледах кино лентата, помолих мъжа ми да спре тв приемника и просто си пипнах гърдата и нямах безусловно нищо. В момента имам цялостна ремисия, в която лекарите са просто ужасно учудени.. За първи път имат подобен случай, да има такова подобрение”, твърди Лидия.

10 лв. е таксата за конференцията на Рене Мей, образование по медитация е още 290 лв. .

„ За моите лекувания не съм взел нито стотинка . Давам уроци по медитация и това ми разрешава да живея”, акцентира Рене Мей.

Според фондацията единствено при тази аудиенция у нас Рене Мей е обучил 370 души на медитативна техника. Това прави над 100 хиляди лв. .

Движението на Рене Мей има стройна конструкция . На върха ѝ е лечителят, следват три равнища инструктори. Над 20 хиляди са доброволците по света, у нас те са към 4 хиляди.

Програмистът Теодор Колев е един от тях. „ Срещу безумни пари се преподават извършения като йога, които човек може да ги научи за 10 лева в кварталното студио”, споделя някогашният доброволец.

Веднъж подготвени, доброволците могат да подаряват на заболели хора безплатната терапия на Рене Мей . За това се минава различен курс, който коства 195 лв. – и е на промоция.

Жена, която пожела да остане анонимна, се е надявала, че след образованието ще излекува болния си татко от рак. Но не съумяла.

„ Това са някакви фокуси и хипнози за печелене на пари. Пирамида някаква. Обясниха ни, че човек се лекува посредством даряване на безусловна обич и възобновяване на клетката. Заболяванията са на прочувствено равнище и посредством тази обич даже ракът може да се излекува, ракът имал съзнание”, изяснява тя. По думите й става дума за печалбарство .

Доброволецът Теодор Колев има подозрения и се отхвърля. „ Идват хора, диапазонът може би е 45+ с вяра, хора с доста тежки диагнози, и аз не съм видял един той да го допре, да стане от количката и да тръгне ”, акцентира той. Според него става дума за еретически фетиш.

Масажите се реализират в паузата сред сесиите в зала „ Универсиада”. По българските нормативни актове това е тип неконвенционален способ за лекуване. А лицата, които го правят, следва да имат здравно обучение и регистрация. Наша информация демонстрира, че лечителят няма нито едното, нито другото.

В регистъра на Столичната районна здравна ревизия не попада регистрация на разположение на име Рене Мей .

Председателят на фондацията отхвърля лекуването на Рене Мей да е неконвенционална медицина, назовава го прочувствена терапия .

Гуруто развива и комерсиална активност продава: витамини, капки за очи, лечебни масла, кристали и книги . Камерата ни не е позволена да снима търговията персонално от брачната половинка на Рене Мей.

Самият врач пропагандира хората в залата да си купят витамин С, създаден от него .

„ Невъзможно е да се разболяваме, в случай че одобряваме известно количество витамин С”, споделя Рене Мей.

Купуваме кутия с витамин С на цена от 50 лв. и капки за очи за още 20. Касова записка не се издава. Прави усещане, че на опаковките няма изложение на български, а на капките липсва информация по отношение на метода на използване и състава.

Даваме продуктите за проучване в Агенцията по медикаментите. Резултатът демонстрира, че на дъното на опаковката на капките е открит дребен тъмносин обект, с неправилна форма. При извършеното изпитване за яловост се откри напредък на микроорганизми , което не подхожда на условията.

Натуралният витамин С дава отговор на посоченото наличие, той е хранителна добавка, за продажбата му би трябвало да има позволение от Агенцията по храните. Такава няма.

„ В този случай се касае за нерегламентиран обект , за който няма издадено уверение за регистрация”, споделят от БАБХ.

Рене Мей живее в Мексико. Там той има хиляди почитатели и филантропични центрове. Родом е от Южна Франция. Наша инспекция сподели, че лечителят, който проповядва мир и обич, в действителност има престъпно минало в родината си. Журналист от влиятелното списание „ Експрес” през 2006 година прави огромно следствие за него, откакто се усъмнява в неговите лечебни качества.

„ За мен Рене Мей е характерен образец за лъжец, който се възползва от доверието на хора в отчаяние”, безапелационен е Венсан Йожьо, публицист от сп. „ Експрес”.

Според Йожьо по това време Рене Мей има голям бизнес с недвижимо имущество – 600 жилището, 2 замъка и скъпи коли. Френският публицист открива, че проповядващият обич врач е лежал в пандиза и ни демонстрира правосъдното решение.

„ Датира от декември 2000 година Присъдата е сериозна – 5 години затвор. Причината е, че атакува съдия-изпълнител, с който има правосъден спор. Когато Рене Мей провежда нападението, с цел да стресне съдия-изпълнителя, който му пречи на бизнеса, той вкарва в играта сина си и другар на сина си и стартира физическо насилие”, изяснява Венсан Йожьо.

„ Рене Мей се е занимавал с източни бойни изкуства. Той слага бойна японска сабя на масата пред съдия-изпълнител, който се споделя се Жерар Морел. Принуждава го да погълне някаква запарка от женшен”, добавя той.

Рене Мей твърди обаче, че присъдата му е резултат от противников скрит план .

„ Отказах да се пазя заради повода, че когато бях дете, имах привидение, че ще съм в пандиза. Не знаех за какво, само че знаех, че е значимо да вляза в затвора”, уточни той.

Френският публицист се свързва със сина на Рене Мей, който отхвърля татко му да има някакви свръхспособности.

„ Бащата е наказан на 5 години затвор, а синът – на 3. Естествено, синът упреква бащата, че го е вкарал в тази спекулация. Той се усещаше отчаян, наранен”, означи Венсан Йожьо.

След Франция Рене Мей отпътува за Кот Д'Ивоар, поканен в страната персонално от тогавашния президент Лоран Гбагбо, който бил впечатлен от неговите ясновидски качества.

„ Помоли ме: Дали можеш да ме посетиш в Африка, тъй като би могъл да ни окажеш помощ да спреш войната в нашата страна. Със сигурност моята дълбока медитация доста ми оказа помощ за това. Казах му: Да, ще ви помогна”, изяснява Рене Мей.

Следват Мадагаскар, Мексико. Днес той споделя, че реализира активност в над 30 страни. А за България има огромни упоритости. „ Тук бих желал да покажа на какво сме способни, да покажа нашето филантропично дело и след това бих се срещнал с президента”, има намерение Рене Мей.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР