Ковид ваксината на Pfizer/BioNTech Комирнати не е тествана за това

...
Ковид ваксината на Pfizer/BioNTech Комирнати не е тествана за това
Коментари Харесай

Скандал се разгоря в ЕП заради ковид ваксина на Pfizer, не б...

Ковид имунизацията на Pfizer/BioNTech " Комирнати " не е тествана за това дали предотвратява заразяване с COVID-19 преди да бъде пусната на пазара. Това разгласи гръмко и с видео в персоналния си профил в Twitter евродепутатът , който е член на Европейските консерватори и реформисти, представен от Actualno. Той го направи след чуване в специфичната комисия по въпросите на Covid-19 на Европейския парламент.
 
  Публикуваното от Рус видео обаче не отразява цялостния комплект въпроси , заложени към един от шефовете на Pfizer – Джанин Смол, шеф на звеното за развиване на пазари на фармацевтичния колос, както и цялостните отговори.  Пълен запис на съвещанието е оповестен в уеб страницата на Европейския парламент  – !
Специално по отношение на това дали от Pfizer са знаели дали коронавирус имунизацията им може да спре заразяването с COVID-19 преди стартирането и за всеобща приложимост, отговорът на Смол буквално гласеше: " По отношение на въпроса дали сме знаели дали стопира имунизацията – не (Regarding the question around whether we knew about stopping immunization before it entered the market - no). Трябваше да действаме в действителност бързо, с цел да разберем какво се случва на пазара. От тази позиция трябваше да създадем всичко, рискувайки. Похарчихме 2 000 000 000 $ персонално финансиране с риск (да ги загубим), с цел да проведем развойна активност и произвеждане, тъй че да сме в позиция да помогнем за решение на пандемията. Скорошен отчет на " Импириъл Колидж " сподели, че  в първата година на разпространяване на коронавирус имунизациите сме избавили 4 000 000 души . Ние бяхме там, когато светът имаше потребност от нас ".

Други значими въпроси касаеха това дали самостоятелни учени са удостоверили резултатите от изследванията на Pfizer по какъв начин работи коронавирус имунизацията им както и за цената на препарата. Специално тематиката за резултатите от изследванията на Pfizer беше повдигната от хърватския евродепутат  и то в подтекст на изказвания в изследване от Канада (при въпроса си Синчич не уточни детайлности по отношение на имената и експертизата на хората, направили изследването, къде е оповестено и кога), че от Pfizer не са провели изследванията си по отношение на истинската си ваксина (срещу уханския вид на COVID-19) по одобрени научни способи – да вземем за пример, че не са тествали продукта върху животни, че не са утвърдили съответстващи насочни точки за разбор и удостоверение на данни в процеса на осъществяване на изследванията, че тестванията не са справедливи. " Бяха ли тези изследвания доказани от някой, който не е привързан с Pfizer ", попита той. " Не имам вяра на нито една от информациите за това, от позиция на това, което знам. Но ще съм щастлива да ви дам информация по този съответен въпрос различен път ", отговори Смол.

Намеси се медицински експерт, работеща в Pfizer, която разяснява по отношение на клиничните данни, че " бяхме в пандемия, трябваше да работим, а регулаторните органи бяха с нас на всяка крачка ". " Постфактум, естествено има доста рецензии, само че бих желала да посоча, че имахме " данни от практиката " при милиарди хора от целия свят, които посочваха, че имунизацията е безвредна и ефикасна. Такава ваксина в никакъв случай нямаше да е налична за пациентите, в случай че не беше безвредна ", добави служителят на Pfizer.

Категорично не сме договоряли доставката на 1,8 милиарда доза коронавирус ваксини ( " Комирнати " ) посредством SMS. Знам го, тъй като бях част от договарянията. Такива диалози засягат прекалено много хора от двете страни и лишават прекалено много време, с цел да се извършат посредством SMS-и. Това сподели Джанин Смол в отговор на питания по отношение на най-големия контракт за доставка на коронавирус ваксини в света (900 млн. дози плюс алтернатива за още 900 млн.). Смол разяснява тематиката поради изявление на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен пред The New York Times, в което тя споделя, че си е писала SMS-и с основния изпълнителен шеф на Pfizer доктор Алберт Бурла в продължение на месец, до момента в който са текли диалозите за контракта. От Европейска комисия обаче не разгласиха чатовете, тъй като Фон дер Лайен не била длъжна да ги записва като документи и ги нямало в документния списък, което беше отразено от доста огромни медии като . А Джанин Смол подсети, че в първата година на пандемията " всички работехме от у дома " и че по тази причина доктор Бурла е дал номера на мобилния си телефон " на доста политически водачи ".

За цената, Смол акцентира, че не може да разисква, тъй като ценообразуването е конфиденциално т.е. комерсиална загадка. Тя обаче увери, че имало подобен метод, че страните да могат да си разрешат цената и не на цената на облага.

Още при започване на съвещанието ръководителят на специфичната комисия по въпросите на Covid-19 – евродепутатът Катлийн Ван Бремпт , която е част от Прогресивния съюз на социалистите и демократите в Европейския парламент, категорично акцентира, че на съвещанието е бил поканен основният изпълнителен шеф на Pfizer доктор Алберт Бурла. Той не присъстваше, което накара Ван Бремпт да изрази страдание и да изкаже позиция, че това може да се преглежда като липса на бистрота и че прозрачността е нещо, което се дължи на жителите на Европейски Съюз.
Предупреждение
Смол категорично предизвести, че човечеството не е застраховано от това да се появи вид на SARS-CoV-2, който хем е инфектиран като Омикрон, хем е по-патогенен (т.е. по-тежък), като предходните разновидности. Затова и Pfizer продължава да работи по ваксини за появяващите се нови рискови разновидности на вируса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР