Ковид преобърна целия ни свят, най-вече нашето ежедневие. Ако допреди

...
Ковид преобърна целия ни свят, най-вече нашето ежедневие. Ако допреди
Коментари Харесай

Съвети за хоум офис служители

Ковид прекатурна целия ни свят, най-много нашето всекидневие. Ако допреди пандемията да работиш от у дома бе разкош, то през днешния ден от ден на ден бизнеси и специалности се ориентират към хоум офис. Повечето от нас към този момент знаят от личен опит, че вкъщи не е толкоз елементарно да запазиш работната си настройка и най-много успеваемостта си като експерт, написа woman.bg. В тази публикация обаче ще ви разкажем по какъв начин да избегнете скуката измежду познатите стени и по какъв начин да продължите изкачването си по кариерната стълбица.

Подредете работното си пространство

Първото и най-важно предписание на сполучливата от у дома е вярно подреденото работно пространство. Не всички имат опцията да си основат цялостен обособен кабинет като по холивудските филми, само че това не е и наложително. Достатъчно ще е едно бюро, освободено от непотребни дребни движимости, един комфортен стол и разнообразни потребни такъми, нужни за ви – да вземем за пример бележник, писалка, календар и може би книга с потребни препоръки по вашата компетентност. Добре подредената и оборудвана зона ще ви помогне да се концентрирайте по-бързо и да не се разсейвате със странични неща. Впрочем, за същата цел е добре да обмислите и облеклото си. Да работиш по комфортен халат е фантазията на всеки човек, само че ще ви е по-лесно да запазите духа си жизнен и да поддържате работния темп с по-официални облекла.

Започвайте работа още от сутринта

Дори в случай че сте безкомпромисна „ сова “, не трябва да отлагате началото на работния ден до обяд. По-добре се стегнете до нормалния час 10:00 и се заемете с работа – в последна сметка, колкото по-рано започнете, толкоз по-рано ще приключите. Навикът да се отсрочва всичко до последния миг пречи доста даже и в офиса, а в работата от тази прокрастинация прераства в безконечен мързел – и в същинска професионална злополука.

Съставяйте си лист на дилемите

Когато човек се намира в офиса, „ бойният дух “ самичък идва при него. Все отново там няма доста какво да се прави, с изключение на да се работи. Ако работите от къщи, ще ви е доста по-лесно да пропуснете някоя задача, а и няма да има кой да ви подсети за нея. Затова е значимо предната вечер или сутринта да си съставите проект за деня – какво би трябвало да се направи преди всичко, кое на второ и кое на трето. Графикът ще ви помогне да разпределите натовареността и да не изпуснете нищо.

Наложете си спирания за отмора

В проекта ви за деня безусловно би трябвало да е планувано време за отмора. Това е належащо, освен с цел да си поемете въздух (което е нормално), само че и с цел да отделите точно това време на прегледа на обществените мрежи. Много по-добре ще е да се заемете с това в особено отредените за отмора минути, вместо да се разсейвате в продължение на целия работен ден. В офиса сътрудниците и шефовете не ви оставят да се потопите прекалено много в обществените мрежи, само че у дома рискувате да задълбаете в тях и да забравите напълно за отговорностите си.

Не се разсейвайте по домашен задания

Много е значимо да обясните на околните си, че работата от у дома е работа като всяка друга, а не отпуска или болничен. Не бива единствено вие да вършите всичко по семейството, другояче рискувате да изпуснете нещо значимо в работата си. Не всички могат да схванат и одобряват това от първия път, по тази причина околните ви от време на време ще ви разсейват с молби („ Проснѝ прането/пусни прахосмукачка, нали си си у дома! “), само че не трябва да се поддавате на този мек напън. Обяснете на всички, че вашата стая е вашият офис.

Мислете по какъв начин ще прекарате свободното си време

Колкото и необичайно да ви се коства това, за някои хора ходенето до офиса е нещо като разходка, излизане „ измежду хора “. А и постоянно след края на работния ден изниква опция да отидат на кино или да се видят с другари. Човек, работещ от у дома, като че ли е лишен от всичко това, само че никога не трябва да си разрешава да мисли единствено за професионалните си отговорности. Дори в случай че поначало ви мързи, би трябвало безусловно да си съставяте проект за свободното време през седмицата. Той може да включва бягане за здраве в близкия парк, вървене на спектакъл или срещи с другари. Ако не го извършите, животът ви скоро ще се трансформира в сиво всекидневие, даже по-лошо от това в офиса.

Един ден работете от публично място

Чудесен метод да разнообразите малко всекидневието си ще е най-малко един ден седмично да работите не от къщи, а от уютното кафене наоколо, в което има Wi-Fi. Ароматното кафе, хората в близост и приятната музика ще ви оказват помощ да се разсеете от нормалния интериор на жилището си.

Комуникирайте с сътрудниците

За да не се лишите изцяло от кариерни вероятности, започвайки да работите от у дома, старайте се да поддържате непрекъснато другарство с сътрудниците си, в случай че ще и от разстояние. Пишете работни писма, поддържайте другарства в обществените мрежи и тогава сътрудниците ще се сещат за вас по-бързо, в сравнение с за други хоум-офис чиновници и може да ви предложат виновни задания, а след това и покачване на заплатата или на длъжността.

Бъдете инициативни

Правилата на работата от у дома значително са същите като в офиса – в случай че желаете покачване и кариерен растеж, бъдете инициативни. Предлагайте забавни планове, хрумвания, насоки за развиване. Тогава безусловно ще бъдете видяни и при първа опция ще ви разрешат да покажете какво можете. Ако не проявявате самодейност, има заплаха последователно сътрудниците да спрат да ви взимат на съществено и да ви отпишат от кариерната конкуренция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР