Коцев нареди да се отговаря по-бързо на гражданите, подали сигнали

...
Коцев нареди да се отговаря по-бързо на гражданите, подали сигнали
Коментари Харесай

200 хиляди лева дават за осветлението в Морската градина във Варна

Коцев подреди да се дава отговор по-бързо на жителите, подали сигнали за нередности и да се ускори контролът върху изхвърлянето на боклуци

В бюджета за 2024 година има планувани над 200 000 лева за ремонт на осветлението в града и дано неотложно стартира замяна на неработещите осветителни тела в Морската градина и централната част на града. Това сподели на оперативката на администрацията кметът Благомир Коцев.

От Дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ допълниха, че взаимно с компаниите по поддръжка и районните администрации са набелязани най-критичните точки, откъдето да стартира отстраняването на дефектите, включително и нанесените от вандали вреди по мрежата и оборудванията. На доста стълбове ще бъдат сменени кабелните кутии, с цел да се лимитират кражбите на кабели, споделиха още специалистите.

До края на тази седмица ще има цялостна информация за положението на кабелната мрежа на разнообразни кабелни оператори, които употребяват общински уреди. Опасните кабели ще се отстраняват навреме, увериха специалистите.

Кметът Коцев подреди повишен надзор на чиновниците от звеното по екологичен надзор, с цел да не се позволява образуването на микросметища към цветните и други контейнери. Обсъди се и възстановяване на организацията по разчистване на пътните платна след произшествия, с цел да не стават предмети, брони, пластмасови боклуци и други върху платната.

Директорът на Оперативна програма „ Паркинги и синя зона “ заяви, че с въвеждането в употреба на „ зелената зона “ няма да се закупуват нови коли за звеното и няма да се назначават нови инспектори за надзор на зоната, защото системата ще бъде автоматизирана.

 

По отношение на рибарско пристанище „ Карантината “ той добави, че ще бъдат сложени нови котви и е поръчана нова сходна за понтона. Припомняме, че по оборудването бяха нанесени съществени вреди по време на урагана през месец ноември. Впоследствие всички 116 лодкостоянки ще бъдат въведени в употреба, изясни Иванов.

 

На утринната работна беше докладвано още, че се работи по отстраняването на проблемите с приемането, разпределението и доклада на получените сигнали от оперативните дежурни чиновници. Кметът Коцев подреди процесът да бъде усъвършенстван и по сигналите да се реагира навреме, като бързо се дава отговор на жителите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР