Котките, като и други животни, могат да проявяват емоции, включително

...
Котките, като и други животни, могат да проявяват емоции, включително
Коментари Харесай

Тъжна ли е котката ти? Ето как да разбереш

Котките, като и други животни, могат да демонстрират страсти, в това число и горест, и наслада. Ето някои признаци, по които може да забележите, че котката ви е тъжна. Запознайте се с тях и поговорете с ветеринар, в случай че се страхувате, че котката ви е с меланхолия.

Котката се крие

Тъжната котка може да се изолира и да се скрие на тихи и тъмни места, където нормално не върви. Може да прави това, тъй като е болна, намирате се на ново място или в дома ви има нов човек.

Котката не желае да играе

Ако котката става по-малко дейна, отхвърля да играе или се движи по-малко от нормалното, това може да бъде знак за горест. Не подценявайте това положение, а потърсете повода.

Котката не желае да яде

Ако котката не яде или яденето й намалее доста, това може да бъде индикация за проблем, болестен развой и горест при котката.

 Тъжна ли е котката ти? Ето по какъв начин да схванеш Снимка: Counselling / pixabay.com

Промени в държанието на котката

Тъжните котки могат да демонстрират неразположение към неща, които нормално обичат, като обгризване на играчки, малко интерес към околната среда и т.н.

Котката демонстрира експанзия и неспокойствие

Тъжните котки могат да се проявят по-раздразнителни и може да не разрешават на хората или други животни да се доближават до тях. Уважете желанието на своя любим и не го тормозете.

Промени в нормалните привички на котето

 Тъжна ли е котката ти? Ето по какъв начин да схванеш

Ако котката нормално е свободна и гальовна, само че ненадейно стартира да се пази от вас или да ви заобикаля, това може да бъде знак за горест, меланхолия, котешко заболяване.

Тъжен израз на муцуната на котката

Макар и мъчно за забелязване, някои котки могат да демонстрират " печален " израз на лицето си. Това може да включва по-ниско издигнати уши, опусната опашка и по-малко блестящи очи.

Важно е да отбележите, че тези признаци за горест при котките могат да бъдат и резултат от здравословни проблеми, по тази причина е значимо да наблюдавате държанието на котката си в продължение на време и в случай че забележите продължаващи или притесняващи ви признаци, е добре да консултирате ветеринарен доктор.

Вижте още:

- Признаци на досада при котките;

- Причини за меланхолия при котките;

- Защо котката се крие;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР