Котировките на петрола от еталонните световни марки силно се покачват

...
Котировките на петрола от еталонните световни марки силно се покачват
Коментари Харесай

Петролът тръгна рязко нагоре след вчерашния ценови срив

Котировките на петрола от еталонните международни марки мощно се повишават в сряда сутринта след ценовия срив предния ден.

Към 9:20 ч. българско време февруарските фючърси за сорта Brent нарастнаха на лондонската борса ICE Futures с $1,97, до $71,20 за барел. Във вторник цената на тези договори падна с $3,77 (5,4%) - до $66,18 за барел.

В същото време цената на януарските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската комерсиална борса (NYMEX) се подвигна $1,71, до $67,89 за барел. По време на предходната сесия WTI нарастна с $1,8 (2,6%) до $69,95 за барел.

Фокусът на търговците тази седмица е идната среща на страните от съглашението за ограничение на добива ОПЕК+, на която се чака да се разиска нуждата от предприемане на дейности в отговор на появяването на варианта омикрон. Някои специалисти не изключват опцията ОПЕК + да реши да спре планувания напредък на производството.

Данните на Американския петролен институт (API) демонстрират, че комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати през миналата седмица са намалели със 747 хиляди барела. Запасите на терминала в Кушинг, където се съхранява петролът, търгуван на NYMEX, се покачиха с 1 милион барела предходната седмица. API получава информация от оператори на рафинерии, резервоари за предпазване и тръбопроводи на доброволни начала.

Експертите чакат публични данни за положението на енергийните запаси от Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, които ще бъдат оповестени по-късно в сряда. Анализатори, интервюирани от S&P Global Platts, осреднено чакат запасите да спаднат с 2,7 милиона барела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР