Костите ни не могат без фосфор, магнезий, калций, витамин D,

...
Костите ни не могат без фосфор, магнезий, калций, витамин D,
Коментари Харесай

Опасна ли е липсата на цинк

Костите ни не могат без фосфор, магнезий, калций, витамин D, само че също по този начин и без цинк. Още преди пет хиляди години античните египтяни употребявали паста с цинк за укрепване на рани.

Преди 100 години е станало ясно, че от цинк имат потребност освен хората, само че и растенията, както и животните. Раните на животни и хора заздравяват по-бързо, в случай че се хранят с богати на цинк артикули.

Пациенти, които страдат от алкохолизъм, атеросклероза, рани, цироза, заболявания на сърцето, имат дефицит на цинк. До тази липса водят интензивното лекуване с кортизон, някои противозачатъчни хапчета, прекомерно сладката или прекомерно солената храна.

Цинкът е наложителен детайл за образуването на костите. Не единствено децата, само че и възрастните непрекъснато възвръщат клетките на скелета си, и този развой е обвързван с обмяната на веществата.

Ако обмяната на веществата е нарушена, костите стават порести. Цинкът е една от двете вещества, дружно с таурина, които могат да доведат до развиване на епилепсия при острата им липса.

Витамин А, който се намира в черния дроб, работи единствено в наличието на цинк. Ако нямаме задоволително цинк, колкото и да се тъпчем с витамин А, той няма да бъде усвоен от организма. Без цинк този витамин не може да излезе от черния дроб, а кръвта не може да го разнесе до кожата и очите.

 Опасна ли е неналичието на цинк

За неналичието на цинк при децата свидетелства неприятният вкус, забавеният напредък, желанието да облизват и гълтат железни предмети, неприятното положение на косата.

Цинкът се съдържа в пшеничните трици и в кълновете. В комбиниране с артикули, които съдържат витамин С, цинкът е идеално средство срещу простуда.

Ако имате проблеми, свързани с кожата на ръцете, наблегнете на артикули, които съдържат цинк и витамин А. При бременността е изключително значимо да се одобряват артикули с високо наличие на цинк, тъй като точно този детайл спомага за оформянето на половите органи на момченцата.

Възпалението на простатата може да бъде излекувано с артикули, които съдържат цинк.

Липсата на цинк може да бъде породена от нарушена активност на щитовидната жлеза, заболявания на черния дроб, дефицит на цинк в храната и водата, както и храненето с артикули, които съдържат доста белтъчини.

Цинкът се съдъръжа в ябълките, портокалите, лимоните, смокините, зелените зеленчуци, минералната вода. Медът, малините, фурмите, морските риби, млякото, цвеклото, аспержите, доматите, целината, картофите, ряпата и хлябът съдържат цинк.

Има го и в яйцата, пилешкото и заешкото месо, калмарите, телешкия черен дроб, тиквените и слънчогледовите семки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР