Костадин Костадинов: Политическият натиск и цензурата поставят България на последните

...
Костадин Костадинов: Политическият натиск и цензурата поставят България на последните
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Политическият натиск и цензурата поставят България на последните места по свобода на словото

Костадин Костадинов: Политическият напън и цензурата слагат България на последните места по независимост на словото

Председателят на „ Възраждане ", Костадин Костадинов изпрати писмо до Съвета по електронни медии, с което упорства същият да се опълчи на политическия напън и цензурата в медиите.

Поводът за писмото са сигналите на народните представители на „ Демократична България " от към този момент останалото в историята 48-мо Народно заседание, които в последния ден от мандата си пробваха да употребяват политическото си въздействие, с цел да отстранят журналиста Петър Волгин. Тази демонстрация е безапелационна интервенция в публицистичната политика на медията, опит за ограничение на свободата на словото и за налагане на политическа цензура.

В писмото си до Съвет за електронни медии Костадинов написа:

„ Видно е от наличието им в 47-то и 48-то Народно заседание, че представителите на „ Демократична България " са най-хубави в писането на доноси, заради което станаха известни в публичното пространство с прозвището „ Доносническа България ". Не може обаче да бъде притискан, наказван и цензуриран публицист, който обективно дава право на всички гледни точки без да показва користолюбие.

„ Възраждане " - политическата партия, която съставлявам, и аз като неин ръководител постоянно сме обект на манипулативно изречени изказвания в излъчвания на БНР, в национални и районни медии, само че в никакъв случай не сме си разрешили политически напън или интервенция в публицистичната политика на която и да е медия. Абсурдно е народни представители от „ Доносническа България " да претендират предаване да бъде свалено от ефир или водещ да бъде отхвърлен, тъй като на тях не им харесва това, че същият водещ дава опция в ефира на радиото да бъдат изказани всички гледни точки по значими за страната ни въпроси. Цензурата и натискът над медиите ни слагат на едно от последните места по независимост на словото, за която Вие като регулаторен орган сте длъжни да се борите. Така както сте длъжни да се борите за обезпечаването на бистрота в медийното отразяване с обозначаването на сътрудниците на непознати страни, финансирани от същите тези страни и представящи се в страната ни като медии. Приравняването на сътрудниците на непознато въздействие с обективните български медии води до замърсяване на медийната среда с неистини и операции.

Искрено се надявам Съвет за електронни медии да показва справедлива и самостоятелна от политическо въздействие позиция и да резервира свободното слово от политическия напън. ", написа Костадинов.

По-рано през днешния ден Костадинов пред медиите сподели, че приканва всеки български жител, който желае да живее свободно в страната ни, да поддържа свободата на словото като участва на следващия ден (04.02.2023) от 10:00 ч. пред БНР на митинга в отбрана на Петър Волгин - справедлив публицист, даващ опция в ефира на националното радио да бъдат изказани всички гледни точки.

Целият текст на сигнала ползвам в атачмънт към актуалното писмо.

Брифингът може да видите тук: https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/5950287971720800

С почитание,

Екипът на " Възраждане "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР