Косовският външен министър Беджет Пацоли заяви, че е против идеята

...
Косовският външен министър Беджет Пацоли заяви, че е против идеята
Коментари Харесай

Косовският външен министър е за обща икономическа зона, а не за прекрояване на граници

Косовският външен министър Беджет Пацоли съобщи, че е срещу концепцията за промяна на границите на Косово и Сърбия, и изрази мнение, че решението е в определяне на обща икономическа зона, съобщи Танюг.

" Не би трябвало да се разделяме съгласно етническа принадлежност, език, религия и всичко друго, а да живеем дружно и да се посветим на стопанската система ", сподели Пацоли в изказване за Танюг, направено във Виена, където косовският министър приказва в представителството на Европейски Съюз.

Министърът акцентира, че двете страни би трябвало да съсредоточат вниманието си не върху границите, а върху обезпечаването на по-добър живот, сигурност, по-добро обучение, предава Българска телеграфна агенция.

В речта си в представителството на Европейски Съюз Пацоли също сподели, че по негово персонално мнение жителите на Косово не би трябвало да се разделят, а да им се обезпечи по-добър живот посредством усилване на стопанската система.

" Надявам се, че президентите на Сърбия и Косово Александър Вучич и Хашим Тачи ще видят това. Косово и Сърбия желаят да бъдат част от Европейски Съюз, а Европа е мултиетническа, мултирелигиозна и не дели народите един от различен ", изясни Пацоли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР