Косовският президент Хашим Тачи извика днес председателката на Централната избирателна

...
Косовският президент Хашим Тачи извика днес председателката на Централната избирателна
Коментари Харесай

Хашим Тачи зове да се разбере има ли отравяне на персонала на ЦИК с бюлетини от чужбина

Косовският президент Хашим Тачи извика през днешния ден председателката на Централната изборна комисия /ЦИК/ Валдете Дака, основния прокурор Александър Лумези и шефа на разузнаването Шпенд Маджуни. Те уведомиха президента за резултатите от следствието по отношение на информациите за отравяне на чиновници на ЦИК, които са били в контакт с бюлетини, пристигнали от чужбина, заяви косовската телевизия РТК.

Тачи настоя способените институции да изяснят случая до дъно, като изрази удовлетворение, че всички виновни лица са подхванали нужните ограничения.

Президентът прикани за възпиране от политически изказвания и непотвърдени информации, до момента в който трае следствието, разясни Българска телеграфна агенция.

Представители на институциите споделиха, че се чакат резултатите от експертиза на пликовете, с които са работили потърпевшите преброители на бюлетини. Те оповестиха, че експертизата са прави дружно с интернационалните специалисти.

Косовската организация " Косовапрес " заяви през вчерашния ден, че 26 чиновници на Централната изборна комисия трябвало да бъдат признати в болница с признаци на алергия, откакто отворили 5 кутии с бюлетини от Сърбия. Лекарите в центъра за незабавна здравна помощ споделиха, че всички признати пациенти се оплаквали от сърбеж и зачервена кожа. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР