Косовският премиер Рамуш Харадинай реагира остро на задържането на косовските

...
Косовският премиер Рамуш Харадинай реагира остро на задържането на косовските
Коментари Харесай

Харадинай предлага забрана за сръбски държавни служители в Косово

Косовският министър председател Рамуш Харадинай реагира остро на задържането на косовските сръбски политици от сръбската полиция на граничните пунктове сред двете страни, заяви МИА.
След вчерашния арест на член на Сръбската демократична партия Сърджан Йованович на граничния пункт Бела Земя, на днешното съвещание на държавното управление Харадинай предложи ограничения за противопоставяне, като възбрана на сръбски публични лица да влизат в Косово. Той разгласи, че решението ще бъде взето в близко бъдеще.
Йованович, който е консултант на Харадинай по въпросите на общностите, е петият член на демократичната партия за последните няколко месеца, който е арестуван от сръбската полиция, по искане на Информационната организация за сигурност.
Партията споделя, че не схваща " задържанията и малтретирането " на свои членове и за пети път " изисква отговор и пояснения от президента (на Сърбия) Александър Вучич, министър-председателя Ана Бърнич и ръководителя на Информационната организация по сигурността - за какво висши представители на тази политическа партия се задържат в полицейските ръководства на границата със Сърбия. "
" Също по този начин за пети път чакаме съответна реакция от страна на Европейския съюз и всички локални и интернационалните институции във връзка злоупотребите ", се споделя в изказването.
Сръбската демократична партия е политически конкурент на най-голямата партия на косовските сърби - Сръбска листа, която обществено се поддържа от формален Белград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР