Косовският премиер Албин Курти заяви, че Сърбия не се интересува

...
Косовският премиер Албин Курти заяви, че Сърбия не се интересува
Коментари Харесай

Курти: Сърбия работи по военни планове за анексирането на Северно Косово

Косовският министър председател Албин Курти съобщи, че Сърбия не се интересува от районно съдействие и участие в Европейски Съюз, защото „ работи по военни проекти за анексиране на севера “, оповестява.

На полемиката, озаглавена: „ Берлинският развой: Постижения до момента, упования от идната среща на върха и вероятни изгоди от Съвместната самодейност за районния пазар “, Курти съобщи, че „ офанзивите в Банска са осъществени от членове на организацията „ Гражданска отбрана “ и „ Северна бригада “, която е оповестена за терористична от държавното управление на Косово “.

„ Напомням, че на 29 юни ние обявихме две терористични организации, а точно „ Гражданска защита ” и „ Северна бригада ”. „ Предварителната информация демонстрира, че множеството от забърканите в тази незаконна офанзива, довела до убийството на служител на реда, са членове или на Гражданската отбрана, или на Северната бригада “, разяснява Курти.

„ Остават още 13 дни до Срещата на върха и би трябвало да отбележим, че не всички страни в района са одобрили споразуменията. Берлинският развой би трябвало да ни помогне да се консолидираме. Нашият ангажимент в района и в международен мащаб отразява работата, която вършим вкъщи. През последните две години Косово реализира забележителен прогрес по доста индикатори. Особено явно е след терористичната офанзива на Сърбия против Косово, че неналичието на районно съдействие е резултат от огромни разлики. Сърбия работи по военни проекти за анексиране на нашата територия. Това демонстрира, че нашата северна съседка не се интересува от районно съдействие и участие в Европейски Съюз “, сподели Курти.

„ Очакваме наказване за нападателите, в тази ситуация Сърбия, която военно, финансово, политически, публично поддържа случилото се в Банска. Но в това време изгонването на всички, които са избягали от мястото на закононарушението “, добави Курти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР