Косовските медии съобщават, че на барикадите на сърбите в Северно

...
Косовските медии съобщават, че на барикадите на сърбите в Северно
Коментари Харесай

Конфликти на барикадите в Северно Косово, някои се съпротивляват на решението на Вучич

Косовските медии оповестяват, че на барикадите на сърбите в Северно Косово са се разразили спорове сред тези, които поддържат самодейността на президента на Сърбия Александър Вучич за премахването им, и, както биват описвани, " руснаците ", които се опълчват и не разрешават премахването. " Има подозрения, че те (руснаците) през нощта са запалили камиони на моста в Звечан в символ на протест против тази заповд заповед. Вучич изпрати " мощни хора “ от Белград, с цел да не се попречва премахването на барикадите “, оповестява прищинската организация Kosovapress .

А косовската полиция удостовери тази заран, че два камиона са били запалени покрай Дудин кръст, сред Косовска Митровица и Звечан, и че няма потърпевши. Сръбският президент Александър Вучич след диалози с косовските сърби разгласи, че премахването на барикадите в северната част на Косово ще стартира в четвъртък сутринта.

Косовската полиция заяви, че през днешния ден е открит граничният пункт Мердаре сред Косово и Сърбия. " По последна информация пътят, който беше блокиран на втори километър навътре в Сърбия на 27.12.2022 година, през днешния ден в 09:50 ч. е освободен за придвижване. Затова уведомяваме жителите и сънародниците в този момент, че Граничен контролно-пропусквателен пункт " Мердаре " е отворен за придвижване и нормализиран ", оповестяват от полицията.

Граничният пункт Мердаре беше затворен от косовската полиция на 27 декември, откакто група сърби в Сърбия блокираха достъпа до границата. Той беше открит след премахването на барикадата от сръбска страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР