Косово се ангажира с укрепването на сигурността и е активен

...
Косово се ангажира с укрепването на сигурността и е активен
Коментари Харесай

Курти: Косово е ангажирано с укрепването на сигурността и е защитник на мира в региона

Косово се ангажира с укрепването на сигурността и е деен бранител на мира в района. Това сподели косовският министър председател Албин Курти, оповестява.

Курти разяснява още, че в комплицирана политическа обстановка е належащо водачите на страната да останат единни и да обсъдят по какъв начин да се оправят дружно с провокациите.

„ Нашата среща тук е освен годишна традиция, тя е удостоверение на нашата обща стратегия пред лицето на компликациите. Нашето бъдеще е преплетено с благосъстоянието на всяка страна, показана в тази зала, нашия европейски континент и Европейския съюз като нашата орис, която прегръщаме, с всяка общественост обещаваме, че ще служим с груповия дух, който този конгрес въплъщава “, сподели Курти във връзка идния през днешния ден юбилеен 20-ти Виенски стопански конгрес.

„ В нашия ъгъл на Европа, в Западните Балкани, ние сме наясно по какъв начин ехото от спора визира живота и стремежите на нашите хора. Неотдавнашните терористични актове в нашата страна, които лишиха живота на безрезервен служител на реда, са сурово увещание за провокациите, пред които сме изправени. Като министър-председател на Косово, аз съм твърдо решен в задължението си да вардя страната ни в сигурност, да подсигурявам благоденствието на всеки жител и да сътворявам среда, в която икономическият разцвет може да процъфтява гладко от боязън и налични за всички “, добави Курти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР