Косово може да намали броя на полицаите в общинските сгради

...
Косово може да намали броя на полицаите в общинските сгради
Коментари Харесай

Албин Курти: Белград дестабилизира Косово, за да създаде голям сръбски свят

Косово може да понижи броя на служителите на реда в общинските здания в северната част на страната, в случай че преди този момент бандите, финансирани от Белград, се върнат " или в Сърбия, или в пандизите ", съобщи министър председателят на Косово Албин Курти в изявление за Би Би Си.

Министър-председателят уточни, че не може да направи компромис с демократичната република и че общинските здания в трите общини - Зубин поток, Лепосавич и Звечан, са в състава на Република Косово. По думите му Сърбия се пробва да дестабилизара страната, с цел да прокара своите геополитически ползи.

Коментирайки напрежението в северната част на страната, Курти съобщи, че Косово може да понижи броя на служителите на реда в общинските здания, в случай че преди този момент бандите, които той дефинира като финансирани от Белград, се върнат " или в Сърбия, или в пандизите ".

Размириците започнаха след избора на кметове, макар ниската изборна интензивност, защото етническите сърби бойкотираха вота.

По мотив формалната позиция на Белград косовският министър председател разяснява: " В тези три общини, Лепосавик, Зубин Поток и Звечан, имаме три здания и в случай че не кметовете, то кой би трябвало да е в тях? Ако те не са за ръководителите, на кого служат? Председателите са в кабинетите си и по този начин би трябвало да бъде. Тези здания са благосъстоятелност на Република Косово. Някога те са били паралелни структури на Сърбия, само че са противозаконни структури, основани със средства на формален Белград, който желае да дестабилизира страната ни, с концепцията на Белград да сътвори огромен сръбски свят. Ние се противопоставяме на сходно нещо. " /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР